Τοποθετήθηκαν τη Δευτέρα οι νέοι βυθιζόμενοι κάδοι

Στην διασταύρωση των οδών Εθνικής Αμύνης και Σμύρνης

0
1766

Τοποθετήθηκε την Δευτέρα στην διασταύρωση των οδών Εθνικής Αμύνης και Σμύρνης απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας, ο νέος συμπιεζόμενος βυθιζόμενος κάδος απορριμμάτων του Δήμου της Δράμας.

“Πρόκειται για μια περιοχή η οποία είχε προβλήματα και με την τοποθέτηση αυτών των κάδων τα προβλήματα θα λυθούν αρκεί οι περίοικοι και οι καταστηματάρχες να συνεργασθούν. Θα πρέπει να κατεβάζουν τα απορρίμματα ή τις συσκευασίες πριν την αποκομιδή των απορριμμάτων και όχι μετά από αυτήν όπως επίσης θα πρέπει να διπλώνουν τις χάρτινες συσκευασίες διότι διαφορετικά δεν μένει διαθέσιμος χώρος στους κάδους ενώ εάν αυτές βραχούν δυσκολεύεται η χρήση τους για ανακύκλωση…” τόνισαν χθες μεταξύ άλλων ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα καθαριότητας του Δήμου Δράμας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Τάσος Χατζηγιάννης και ο κ. Δημήτρης Σιδηρόπουλος εντεταλμένος σύμβουλος ανακύκλωσης στον Δήμο της Δράμας.
Η τοποθέτηση των νέων κάδων υλοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής εφαρμογής βυθιζόμενων κάδων, όπως αυτοί που υπάρχουν στο βόρειο μέρος της πλατείας Ελευθερίας ενώ στον προγραμματισμό του Δήμου είναι το δίκτυο των βυθιζόμενων κάδων να επεκταθεί περισσότερο.
Η τοποθέτηση αυτών των νέων βυθιζόμενων κάδων στο κέντρο της πόλης και η λειτουργία της διαβαθμισμένης συμπίεσης βοηθά στην σταδιακή εξάλειψη των υπέργειων κάδων απορριμμάτων που πέρα από το πρόβλημα αισθητικής που δημιουργούν στους δημόσιους χώρους προκαλούν σημαντικά προβλήματα δυσοσμίας ειδικά το καλοκαίρι. Με την συνέχιση της τοποθέτησης περισσότερων υπόγειων κάδων μπορεί να βελτιωθεί πολύ περισσότερο το επίπεδο υγιεινής προς όφελος των δημοτών.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, ο κάθε μηχανισμός που φέρει δυο επίγειους δέκτες ανοξείδωτους εκ των οποίων ο ένας επίγειος δέκτης απορριμμάτων ανοξείδωτος κυκλικής μορφής για οργανικά απορρίμματα και ο δεύτερος επίγειος δέκτης, παραλληλογράμμου μορφής προορίζεται για τα απορρίμματα ανακύκλωσης.
Οι μηχανισμοί είναι υπεραυτόματης λειτουργίας με επιδαπέδια μπουτόν ανοξείδωτα για τον κάθε επίγειο δέκτη, με ενημέρωση φωνητική και οπτική για τον πολίτη για το είδος των απορριμμάτων που δέχεται ο κάθε δέκτης.
Μετά την ρίψη των απορριμμάτων το σύστημα των ανοξείδωτων καπακιών θα λειτουργεί αυτόματα, θα κλείνει με ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα ελεγχόμενης πίεσης και όχι με το ίδιο βάρος του, με πλήρη ασφάλεια για τους πολίτες
Το κάθε πτυσσόμενο πλαίσιο φέρει δυο θέσεις κάδων απορριμμάτων κοινού τύπου 1100 λίτρων (μεταλλικών ή πλαστικών), για να μπορεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να τους χειρίζεται με τον υπάρχοντα στόλο και με την διαδικασία της συμπίεσης να αυξάνεται η χωρητικότητα στον μεν κάδο με τα οργανικά πάνω από 10.000 λίτρα στον δε κάδο με τα ανακυκλώσιμα πάνω από 30.000 λίτρα.
Οι κάδοι αυτοί στηρίζονται σε μεταλλικές προβόλους οι οποίες είναι συγκολλημένες στο βοηθητικό πλαίσιο της κατασκευής και με ασφαλή στερέωση που δεν θα επιτρέπει την μετακίνησή τους.
Το σύστημα συμπεριλαμβάνει δυο υδραυλικές πρέσες αυτόματης ενέργειας που θα πιέζουν τα απορρίμματα μέσα στους κάδους των 1100lit, σε όλο το πλάτος και μήκος του εσωτερικού περιγράμματος του κάδου. Η συμπίεση είναι διαβαθμισμένη ώστε να μπορεί να αυξηθεί και να μειωθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του Δήμου και το είδος των απορριμμάτων.
Επίσης με το σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης μπορεί ο μηχανισμός να υπολογίζει το ποσοστό πληρότητας του κάθε κάδου ώστε να γίνεται η αποκομιδή όταν χρειάζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ