Τους κ.κ. Γ. Παπαεμμανουήλ και Χρ. Μαμσάκο επισκέφθηκε ο Γ. Πρόξενος της Γεωργίας

0
391

Tην Παρασκευή 2 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Γενικό Πρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Nodar Komakhidze. Στη συνάντηση κατατέθηκαν από τις δύο πλευρές προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας της κοινότητας των Γεωργιανών που αποτελείται από περισσότερες από 150 οικογένειες στη Δράμα.
Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι Έλληνες και Γεωργιανοί είναι λαοί με ιστορικές σχέσεις από την περίοδο της αρχαιότητας και του Βυζαντίου. Σχέσεις που διέπουν πολλές πτυχές των δραστηριοτήτων τους. Επισημάνθηκε η φιλόξενη υποδοχή των γεωργιανών μεταναστών που έφθασαν στην Ελλάδα την δεκαετία του ’90 με συνθήκες που είχαν σαν αποτέλεσμα οι μετανάστες από τη Γεωργία να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην περιοχή και τα παιδιά τους να αποκτήσουν διπλή υπηκοότητα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας σε δηλώσεις του ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι στη συνάντηση εξετάστηκε το ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας μεταξύ της Αντιπεριφέρειας Δράμας και του Γενικού Προξενείου της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη σε τομείς όπως η οικονομική, η πολιτιστική δραστηριότητα. Αναφέρθηκε στη Δραμοινογνωσία και είπε ότι επιδίωξη είναι να γίνει ένα άνοιγμα προς τη Γεωργία για τη γνωριμία της με τον Δραμινό Αμπελώνα και το τοπικό κρασί. Μάλιστα ο κ. Παπαεμμανουήλ προσέφερε στον Γεωργιανό Πρόξενο φιάλη τοπικού οίνου και ένα αναμνηστικό δώρο-ενθύμιο, το οποίο συμβολίζει την ιστορία και την παράδοση της Δράμας, ως παρακαταθήκη για τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, όπως είπε.
Τέλος ο κ. Παπαεμμανουήλ, τόνισε ότι ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης (1901-1959), προστάτης της Δράμας που έφθασε σε αυτήν το 1929, κατάγεται από τη Γεωργία και τόνισε την πνευματική σχέση που ενώνει τους δυο λαούς. Ο κ. Παπαεμμανουήλ εξέφρασε την προσδοκία ο Γεωργιανός Πρόξενος να βοηθήσει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο λαών, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι πόρτες της ΠΕ Δράμας θα είναι ανοικτές προκειμένου να δοθούν λύσεις στα όποια προβλήματα υπάρξουν για την κοινότητα των Γεωργιανών που υπάρχει στη Δράμα.
Στη συνάντηση έγινε αναφορά και σε δύο εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν να γίνουν από το Προξενείο στη Δράμα. Η πρώτη αφορά την ημέρα του Γεωργιανού Πολιτισμού, ενώ η δεύτερη αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 4ης Νοεμβρίου 2023, ημέρας που τιμάται ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης ο Ομολογητής.
Ο Γενικός Πρόξενος της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε και το δημαρχείο της Δράμας, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Δράμας ενημέρωσε τον Πρόξενο, για τον Δήμο Δράμας, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την κατάστασης της τοπικής οικονομίας και τις προοπτικές συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Συζήτησαν επίσης σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, για την Γεωργιανή κοινότητα που διαμένει στη Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!