Τρέχουν να προλάβουν για την απλή αναλογική

0
1356

Παράλληλα με τις αλλαγές στην οικονομία, η κυβέρνηση θα προωθήσει άμεσα και θεσμικά μέτρα κυρίως για θέματα του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει προγραμματίσει σύσκεψη με όλους τους περιφερειάρχες, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις άμεσες παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν για να αμβλυνθούν οι χαοτικές συνέπειες της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση.
Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και για την εύρυθμη λειτουργία των δήμων, οι Περιφέρειες όμως θεωρούνται από την κυβέρνηση δομή που θα συμβάλει ουσιαστικά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό.
Επειδή με την εφαρμογή της απλής αναλογικής πολλοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν έχουν την πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και απειλούνται με χαοτικές καταστάσεις, στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται να ενσωματωθούν αλλαγές ώστε να αποκτήσουν την πλειοψηφία στα βασικά όργανα διοίκησης, κυρίως στην οικονομική επιτροπή.
Στο υπουργείο Εσωτερικών γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβουν να νομοθετήσουν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου, που αναλαμβάνουν οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Επίσης, οι νέες ρυθμίσεις θα διευκολύνουν τη σύμπραξη, ακόμη και τη συνένωση παρατάξεων στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.
Στις βασικές προτεραιότητες του υπουργείο Εσωτερικών περιλαμβάνεται ένα νομοσχέδιο για την απλούστευση της νομοθεσίας στην αυτοδιοίκηση, καθώς μετά τις αλλαγές του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη», η πολυνομία προκαλεί απίστευτα μπερδέματα αρμοδιοτήτων.
Ενα δεύτερο σχέδιο νόμου για την αλλαγή του Πειθαρχικού Δικαίου στο Δημόσιο, και σε επόμενη φάση η αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση αλλά και του εκλογικού νόμου για τις βουλευτικές εκλογές στον οποίο θα ενσωματωθεί η ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ