Τρεις κυκλικοί κόμβοι στον Δήμο Προσοτσάνης

0
3145

Σε σειρά έργων υποδομής προχωρά ο Δήμος Προσοτσάνης.

Στη δημιουργία τριών κυκλικών ισόπεδων κόμβων προχωρά ο Δήμος της Προσοτσάνης, προκειμένου να λύσει προβλήματα ασφάλειας στις μετακινήσεις των οδηγών.
Ο πρώτος κυκλικός κόμβος θα κατασκευαστεί στην Κοινότητα Φωτολίβους από την είσοδο της Μαυρολεύκης. Ο κόμβος θα κατασκευαστεί με πόρους του Δήμου Προσοτσάνης από την ΣΑΤΑ και είναι έργο της τάξης 48.592 ευρώ. Πρόκειται για έργο που ήταν απαραίτητο να γίνει, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης στα “Χ”, αφού όχι μόνο θα διευκολύνει τη διέλευση των οχημάτων αλλά και θα βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σημείο. Με τον τρόπο αυτό θα ανακοπεί και η ταχύτητα των οχημάτων που κινούνται στην Κοινότητα Φωτολίβους, καθώς πολλοί οδηγοί διέρχονται από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης. Η κατασκευή του κυκλικού κόμβου που θα αρχίσει να κατασκευάζεται, κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στον Οκτώβριο και αποτελεί κοινό αίτημα και των κατοίκων της περιοχής του Φωτολίβους.
Ο δεύτερος κυκλικός κόμβος είναι ήδη στη φάση της κατασκευής στην έδρα του Δήμου Προσοτσάνης, στην περιοχή των κοιμητηρίων, στην έξοδο προς Σιταγρούς – Φωτολίβος. Η εργολαβία του έργου έχει ήδη εγκατασταθεί και αναμένεται από τη ΔΕΗ να μετακινήσει κολώνες ηλεκτροδότησης προκειμένου να προχωρήσει το έργο. Ο δεύτερος αυτός κυκλικός κόμβος γίνεται με χρήματα του Δήμου Προσοτσάνης από την ΣΑΤΑ και κοστίζει περίπου 74.000 ευρώ. Τα ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο δυστυχώς είναι συχνά όπως εξηγεί ο κ. Αθανασιάδης προσθέτοντας ότι «εκεί δεν υπάρχει ευρύ οπτικό πεδίο για τους οδηγούς, κάτι που έχει ως συνέπεια να συμβαίνουν ατυχήματα σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν μέχρι στιγμής θανατηφόρα τροχαία περιστατικά».
Ταυτόχρονα, ο Δήμος Προσοτσάνης σχεδιάζει να κατασκευάσει και τρίτο κυκλικό κόμβο στην είσοδο της Προσοτσάνης, στο ύψος του Κέντρου Υγείας. Το έργο αυτό βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, είναι στη φάση του σχεδιασμού και συγκεκριμένα στο στάδιο των μελετών. Πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο που θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Προσοτσάνης προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Προσοτσάνης.
Ο Δήμος Προσοτσάνης είναι ο πρώτος από τους ΟΤΑ του Νομού Δράμας, που όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας, έλαβε έγκριση δημοπράτησης για το ενταγμένο έργο στο πρόγραμμα LEADER με τίτλο« Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Μαυρολέυκης» συνολικού προϋπολογισμού 272.000 ευρώ.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσω της Αναπτυξιακής Δράμας ΑΕ ενώ οι πόροι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Το έργο αφορά την κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς νερού μήκους 3.170 μέτρων από τον υφιστάμενο υδατόπυργο του οικισμού Νεροφράκτη σε υφιστάμενο φρεάτιο του δικτύου ύδρευσης στα όρια του οικισμού Μαυρολεύκη. Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Προσοτσάνης θα προβεί στη δημοπράτηση του έργου και μετά την ανάδειξη του αναδόχου και την υπογραφή της σύμβασης θα ξεκινήσει η κατασκευή του.
Το έργο είναι ένα από τα 5 ενταγμένα έργα στο πρόγραμμα LEADER τα οποία θα υλοποιηθούν από τους Δήμους στο Νομό της Δράμας και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 1.121.469,71 €.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ