Τρία νέα κρούσματα θετικά στον covid-19 στη Δράμα

0
6858

Το ένα από τα τρία περιστατικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης

Τρία νέα κρούσματα θετικά στον νέο κορωνοϊό καταγράφηκαν στη Δράμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Πέμπτης 2 Ιουλίου. Η μια εκ των τριών περιπτώσεων αφορά ένα ηλικιωμένο άτομο που έχει μεταφερθεί ήδη στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Στο σύνολο των τριών περιστατικών, όπως και στα προηγούμενα που είχαν καταγραφεί, έχει προχωρήσει, όπως προβλέπεται, η διαδικασία ιχνηλάτησης στο οικογενειακό περιβάλλον. Ο αριθμός των τριών νέων κρουσμάτων από τη Δράμα περιλαμβάνεται στο σύνολο των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη 2 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την κα Ελένη Γαμβρέλη, υπεύθυνη του προγράμματος ΚΟΜΥ που αφορά στην ιχνηλάτηση και δειγματοληψία για τον Covid-19 στον Νομό Δράμας, τέθηκε σε λειτουργία και δεύτερη κινητή μονάδα (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας Δράμας. Η δεύτερη μονάδα θα ενισχύσει την πρώτη, για τη διενέργεια περισσότερων δειγματοληπτικών ελέγχων για πιθανή λοίμωξη με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου PCR.
Όπως ανέφερε η κα Γαμβρέλη, το Υπουργείο Υγείας, η 4 ΥΠΕ και ο ΕΟΔΥ, θωρακίζουν και αναβαθμίζουν καθημερινά το Κέντρο Υγείας Δράμας με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και με τελευταίας γενιάς ιατρόδιαγνωστικό εξοπλισμό όπως μαστογράφο, DEXA, ψηφιακό ακτινολογικό, και πανοραμική ακτινογραφία.
Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 12 Ιουλίου ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις των κινητών μονάδων οι οποίες θα βρίσκονται για ιχνηλάτηση στον Προμαχώνα, λόγω μεγάλου φόρτου εισόδου τουριστών στην χώρα.
Χθες ανακοινώθηκαν 9 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3519, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.
816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ