Τριήμερος Γολγοθάς στον οικισμό του Αγίου Σάββα

Πραγματική δοκιμασία για τους κατοίκους λόγω διακοπής στην υδροδότηση

0
3414

Σε πραγματική δοκιμασία για τις ανθρώπινες αντοχές εξελίχθηκε το τριήμερο από 28η Οκτωβρίου μέχρι και το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου για τους κατοίκους του συγκροτήματος εργατικών κατοικιών του Αγίου Σάββα. Ο λόγος η διακοπή νερού από το δίκτυο της ΔΕΥΑΔ που εξόργισε πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής και ανάγκασε πολλούς άλλους να μεταφέρουν νερό με κουβάδες και άλλα σκεύη από άλλες περιοχές της Δράμας.

Τα ΧΡΟΝΙΚΑ βρέθηκαν στο συγκρότημα κατοικιών του Αγίου Σάββα και μιλώντας με τους κατοίκους διαπίστωσαν από κοντά το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργήθηκε κατά το εν λόγω διάστημα. Πολλοί από τους κατοίκους που μίλησαν στην εφημερίδα μας περιέγραψαν μία πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωσαν εξαιτίας της τριήμερης διακοπής νερού, εξηγώντας ότι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την ΔΕΥΑΔ αλλά οι απαντήσεις που έπαιρναν δεν ήταν αρκετά σαφείς ούτε ως προς την αιτία του προβλήματος αλλά ούτε και ως προς τον χρόνο της αποκατάστασής του. Άλλοι περισσότερο υπομονετικοί δοκίμασαν στην κυριολεξία τις αντοχές τους λέγοντας ότι η ΔΕΥΑΔ έκανε αυτό που μπορούσε. Όπως είπαν πάντως άλλοι κάτοικοι στα ΧΡΟΝΙΚΑ πρόβλημα διακοπής του νερού είχε παρουσιαστεί και κατα το παρελθόν αλλά δεν ήταν αυτής της διάρκειας. Παρατήρησαν δε ότι από την πλευρά του Δήμου δεν έγινε κάποια προσπάθεια να μεταφερθεί νερό στο συγκρότημα κατοικιών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ Τάσος Χατζηγιάννης μιλώντας για το ίδιο θέμα γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι τα τηλέφωνα που έγιναν προς την ΔΕΥΑΔ για το πρόβλημα που προέκυψε στην περιοχή του Αγίου Σάββα ήταν πάρα πολλά. Μιλώντας για τα αίτια της τριήμερης διακοπής νερού διευκρίνισε ότι κάηκε ο κινητήρας που τροφοδοτεί τις δεξαμενές του Αγίου Τρύφωνα. Ωστόσο από την ΔΕΥΑΔ τέθηκε σε εφαρμογή εναλλακτική λύση με λειτουργία άλλου μηχανήματος μικρής όμως παροχής νερού και δυνατότητας περίπου 60 κυβικών ανά ώρα. Η λύση αυτή ήταν επαρκής για να τροφοδοτηθούν οι κοινότητες Μικροχωρίου, Μαυροβάτου, Κουδουνίων και Καλού Αγρού ωστόσο η ταλαιπωρία ήταν αναπόφευκτη στο συγκρότημα κατοικιών του Αγίου Σάββα.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ πάντως διευκρίνισε ότι από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα –δηλαδή από το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου– τέθηκε σε λειτουργία η εφεδρική αντλία μικρής παροχής. Απόλυτη εικόνα της κατάστασης είχε διαμορφωθεί, όπως εξήγησε, στις 29 Οκτωβρίου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε παραγγελία νέου κινητήρα και αντλίας. Τα νέα μηχανήματα τοποθετήθηκαν το απόγευμα της 30ης Οκτωβρίου και το συγκρότημα κατοικιών συνδέθηκε και πάλι με το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΔ.
Ο κ. Χατζηγιάννης ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους για την ταλαιπωρία και διευκρίνισε ότι κατά την διάρκεια του προβλήματος το ζητούμενο δεν ήταν τόσο το πόσιμο νερό αλλά το νερό που χρησιμοποιείται για λόγους προσωπικής υγιεινής. Είπε ότι η ΔΕΥΑΔ έφθασε στο σημείο να επιστρατεύσει και υδροφόρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωρινά οι κάτοικοι της περιοχής μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος το οποίο όπως ανέφερε λύθηκε με τον πιο σύντομο τρόπο.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατα την επίσκεψή μας στην περιοχή, πολλοί κάτοικοι εξέφρασαν παράπονα διότι πέραν των άλλων όπως είπαν δεν είχαν ενημέρωση από τον Δήμο για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα, ενώ κάποιοι άλλοι πρόσθεταν ότι δεν παρατήρησαν κάποια ενέργεια μεταφοράς νερού με υδροφόρα ή άλλα μέσα προκειμένου να ανακουφιστεί έστω προσωρινά το πρόβλημα της τριήμερης λειψυδρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ