Βάνες τμηματικής απομόνωσης του δικτύου ύδρευσης άρχισε να τοποθετεί η ΔΕΥΑΔ

0
2664

Με στόχο η υδροδότηση να διακόπτεται μόνο στις περιοχές όπου παρουσιάζονται οι βλάβες

Σε τοποθετήσεις βανών που απομονώνουν διάφορα σημεία του δικτύου ύδρευσης της πόλης άρχισε να προχωρά το τελευταίο διάστημα η ΔΕΥΑΔ προκειμένου σε περιπτώσεις βλαβών ή αναγκαίων εργασιών η υδροδότηση να διακόπτεται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές και σε όσο δυνατόν μικρότερη έκταση του δικτύου.
Η κίνηση αυτή ήταν μάλλον αναγκαία καθώς τα προβλήματα βλάβης που παρουσιάζονται στο δίκτυο ύδρευσης λόγω της παλαιότητάς του είναι αρκετά συχνά, με πρόσφατη την βλάβη που εμφανίστηκε πριν από 3-4 ημέρες στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και οδήγησε αναγκαστικά σε γενική διακοπή της υδροδότησης μέχρι να επισκευαστεί αλλά και σε αναπόφευκτα παράπονα από τους κατοίκους.
«Σε κάθε βλάβη που παρουσιάζεται σε κεντρικό αγωγό τοποθετούμε και μια βάνα προκειμένου να κλείνουμε την υδροδότηση σε περιορισμένη έκταση μέχρι να γίνουν οι επισκευές. Δυστυχώς σε πολλά σημεία δεν υπάρχουν τέτοιες βάνες. Για παράδειγμα από τη γέφυρα της οδού Αντιγόνου μέχρι την περιοχή του πάρκου των Κομνηνών δεν υπάρχει βάνα που να απομονώνει το δίκτυο. Έτσι μπορεί να υπάρξει βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης στην περιοχή του πάρκου των Κομνηνών και να διακοπεί το νερό έως την περιοχή του νοσοκομείου» εξηγεί στα “Χ” ο υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μαρίνος Χατζηκωνσταντίνου προσθέτοντας ότι η τοποθέτηση αυτών των βανών θα βοηθήσει στην τμηματική διακοπή της υδροδότησης και στην απομόνωση συγκεκριμένων περιοχών όπου παρουσιάζονται οι βλάβες.
Η συγκεκριμένη απόφαση της ΔΕΥΑΔ θα βοηθήσει στη μείωση της ταλαιπωρίας των δημοτών κατά τις περιπτώσεις διακοπής στην υδροδότηση αφού, η διακοπή θα μπορεί να γίνεται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και όχι σε ένα μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι αυτά τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης οφείλονται στην παλαιότητά του. Ενώ και το καινούργιο δίκτυο ύδρευσης που έχει τοποθετηθεί στη βόρεια πλευρά της πόλης και θα μπορούσε να λύσει σε μεγάλο βαθμό αυτά τα προβλήματα δεν είναι συνδεδεμένο με τις οικείες.
Σχετικά με την σύνδεση του καινούργιου δικτύου στη βόρεια πλευρά της πόλης, η ΔΕΥΑΔ θα διαθέσει ίδιους πόρους προκειμένου να προχωρήσουν οι οικιακές συνδέσεις με το νέο δίκτυο. Το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται να ξεκινήσει από την άνοιξη του 2021 διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου.
Στην περίπτωση που οι συνδέσεις στο νέο δίκτυο, στη βόρεια πλευρά της πόλης, προχωρήσουν θα λυθούν αρκετά από τα προβλήματα τα οποία δημιουργούν οι βλάβες του παλιού δικτύου. Στην ίδια περιοχή άλλωστε, φαίνεται να εντοπίζονται και τα περισσότερα προβλήματα βλαβών του παλιού δικτύου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ