Μια από τις πιο βαριές ήττες της γνώρισε η αντρική ομάδα του Δράμα 1986, χάνοντας μέσα στην έδρα της, το απόγευμα της Τετάρτης, με 21-38 από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.
Το αποτέλεσμα ξάφνιασε με τη μεγάλη διαφορά και η ομάδα δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Οι απουσίες παικτών έπαιξαν τον ρόλο τους, ωστόσο η εικόνα της ομάδας ήταν μακριά από τις πραγματικές δυνατότητές της, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.
Στο πρώτο μέρος η ομάδα έχασε τρία πέναλτι και επτά εύκολα σουτ, και με μία μόλις απόκρουση έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό.
Από τα πρώτα λεπτά ο Ιωνικός έδειξε τις διαθέσεις του. Με τρεις αποκρούσεις του Συγγάρη και τα γκολ των Ηλιόπουλου και Λιόλιου προηγήθηκε με 0-4 στο 5΄ και στο 16΄ έφτασε το σκορ στο 6-11. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 9-19.
Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, η πίεση της Δράμας δεν απέδωσε, με τον Ιωνικό να βρίσκει εύκολα διαδρόμους προς το τέρμα. Η διαφορά ανέβηκε στο 42΄ σε 28-13 και στο 51΄ σε 17-34,ενώ το τελικό 21-38 αποτύπωσε πλήρως την εικόνα του αγώνα.
Κορυφαίοι για τον Ιωνικό ήταν οι Ηλιόπουλος με 12 γκολ και Ρούσσος με 9 γκολ.
Από τη Δράμα, που καλείται να ανασυνταχθεί άμεσα, διακρίθηκαν ο Λατσάκου με την εκπληκτική επίδοση της επίτευξης 10 τερμάτων και ο Μανωλούδης με 4.
Η βαριά ήττα αφήνει προβληματισμό για τη συνέχεια, με την ανάγκη επιστροφής στις καλές εμφανίσεις να γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς ακολουθεί ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα μέσα στο επόμενο διάστημα τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Επόμενος σταθμός για την ομάδα είναι το εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Ζαφειράκη, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Handball Premier League.
Πεντάλεπτα: 0-4, 2-7, 3-10, 6-13, 8-15, 9-19 (ημχ), 10-22, 12-25, 14-28, 18-35, 18-35, 21-38
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Πατιός
ΔΡΑΜΑ (Βαλαβάνης): Ταρτίος 1, Κρητικός, Κοτσιώνης 1, Ιωαννίδης, Χαϊτίδης 1, Τσαμεσίδης, Πολύδωρος 1, Λατσάκου 10, Τοζακίδης, Ντεσμπό, Μανωλούδης 4, Μεσσίνης 1, Κόρσακ, Σίνα, Λαζαρίδης 1, Μαρκατάτος 1
ΙΩΝΙΚΟΣ (Παπακώστας): Κοτζιάς, Συγγάρης, Ρούσσος 9, Ηλιόπουλος 12, Ραράκος 2, Λιόλιος 4, Νάκος 2, Καραμπουρνιώτης, Κουτουλογένης, Αραπακόπουλος, Σ. Αϊβαλιώτης 6, Π. Αϊβαλιώτης 2, Ι. Βασιλείου
Δίλεπτα: 3-6, Πέναλτι: 1/5-3/3
