Βαριές καταγγελίες για τη ΔΙΑΑΜΑΘ

1
1003

– Στ. Ηλιόπουλος για τη διοίκηση της εταιρείας: «Έχει στηθεί ένα παιχνίδι, για να τρώνε τρεις-τέσσερις μεγαλοκαρχαρίες εργολάβοι»
– «Ντίλερ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων έχουν γίνει, με ενορχηστρωτή έναν συγκεκριμένο άνθρωπο»


Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για το νέο σχέδιο κανονισμού τιμολόγησης της ΔΙΑΑΜΑΘ που αφορά το έτος 2023. Από την πλευρά της παράταξης «Πόλη + Ζωή» που γνωμοδότησε αρνητικά, ειπώθηκε ότι δόθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο εισηγήσεις για το ίδιο θέμα, με διαφορετικές τιμές ανά τόνο, κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά.
Το ίδιο επεσήμανε και η παράταξη “Project για τη Δράμα” που γνωμοδότησε αρνητικά, λέγοντας ότι τελικά έτσι και αλλιώς παρά τις γνωμοδοτήσεις, ο δήμος πληρώνει αυτά που προτείνονται στις εισηγήσεις της ΔΙΑΑΜΑΘ σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική.
Ένα βήμα παραπέρα, προχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, ο οποίος είπε ότι η παράταξή του γνωμοδοτεί αρνητικά για το νέο σχέδιο κανονισμού τιμολόγησης της ΔΙΑΑΜΑΘ και μάλιστα κατακεραύνωσε την διοίκηση της εταιρείας.
Ο κ. Ηλιόπουλος, είπε ότι η ΔΙΑΑΜΑΘ ζητά τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι τη σύμφωνη γνώμη του. Για τον λόγο αυτό άλλωστε και δεν υπολογίζει την γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εισήγηση της ΔΙΑΜΑΑΘ από το 1.2 εκατ. ευρώ περίπου που χρεώνει χωρίς το «τέλος ταφής», πάει στο 1,8 εκατ. ευρώ με το «τέλος ταφής» με βάση το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το 2021. Δηλαδή, όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, περίπου 600.000 ευρώ περισσότερα, τα οποία θα επιβαρύνουν τους πολίτες. Πρόσθεσε επίσης απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Μην νομίζετε ότι τα 1,2 εκατ. ευρώ χωρίς το «τέλος ταφής» είναι κάτι πολύ λίγο. Η αποτυχημένη διοίκηση της ΔΙΑΑΜΑΘ, με τον αποτυχημένο διευθυντή της, μας χρεώνει πάλι 300.000 ευρώ παραπάνω σε σχέση με τον υπολογισμό του 2021. Ποιοι θα τα πληρώσουν αυτά; «Τα υποζύγια», οι δημότες του δήμου. Θα αυξήσουμε πάλι τα τέλη. Όταν μιλάμε για αποτυχημένη διοίκηση, μιλάμε με νούμερα. Γιατί θέλουν να το παίζουν και άριστοι. Γιατί φθάνουμε στο επίπεδο, κάθε χρόνο να πληρώνουμε περισσότερα; Γιατί σύμφωνα με τη ΔΙΑΑΜΑΘ, ο ρυπαίνων πληρώνει. Άρα εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε γιατί ρυπαίνουμε».
Σε άλλο σημείο ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε: «Ξέρουν πολύ καλά αυτοί που διοικούν τη ΔΙΑΑΜΑΘ ότι τα σκουπίδια δεν είναι σκουπίδια αλλά «χρυσός» και ότι έχει στηθεί ένα παιχνίδι, για να τρώνε τρεις τέσσερις μεγαλοκαρχαρίες εργολάβοι, από αυτά που πετάμε εμείς. Ντίλερ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων έχουν γίνει, με ενορχηστρωτή ένα συγκεκριμένο άνθρωπο εκεί πέρα μέσα. Μάλιστα έχουν χρησιμοποιηθεί και οι εταιρείες που είναι εκεί μέσα, ως γραφεία εύρεσης εργασίας δημοτών για να τους έχουμε υποψήφιους στις
δημοτικές εκλογές σε όλους τους δήμους. Αυτή είναι η ΔΙΑΑΜΑΘ… Αυτά τα πράγματα πρέπει κάποια στιγμή να καταγγελθούν…».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ