Βατά τα θέματα της πρώτης ημέρας

0
6239

– 643 μαθητές των Γενικών Λυκείων της Δράμας πήραν ήδη το «βάπτισμα του πυρός»
– Σήμερα εξετάζονται 266 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ της Δράμας

Χωρίς προβλήματα κύλησε στη Δράμα χθες η πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τους μαθητές να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Εξακόσιοι σαράντα τρεις υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της Δράμας συμμετείχαν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Θ. Αραμπατζής από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας τα θέματα ήταν αναμενόμενα και χωρίς παγίδες, ενώ από σήμερα Τρίτη αρχίζουν τις εξετάσεις 266 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της Δράμας. Κατά την πρώτη μέρα των εξετάσεων το ποσοστό των απόντων κυμάνθηκε χαμηλά, γύρω στο 6,8% και αφορά σε 47 υποψηφίους που δεν προσήλθαν στις γραπτές εξετάσεις ενώ στο ειδικό εξεταστικό κέντρο που λειτούργησε στο 4ο Γυμνάσιο Δράμας συμμετείχαν 7 υποψήφιοι και καταγράφηκε 1 μαθητής που δεν προσήλθε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας κ. Γιάννης Γαζάνης

Ο Μαθηματικός και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας κ. Γιάννης Γαζάνης είπε στα «Χ» ότι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ήταν βατά για τους υποψηφίους καθώς το κείμενο ήταν σύγχρονο και αποτελούσε μια επίκαιρη επιλογή από τον ημερήσιο τύπο που αφορούσε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των νέων σχετικά με το επαγγελματικό τους μέλλον αλλά και τους οραματισμούς τους για έναν καλύτερο κόσμο. Έθετε ζητήματα όπως το ποια εφόδια θεωρούν απαραίτητα οι νέοι και ποια είναι η δική τους ενεργή δράση ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις προκλήσεις που έρχονται. «Ήταν ένα θέμα που δουλεύεται από όλους τους μαθητές και από όλους τους συναδέλφους σε όλες τις τάξεις του Λυκείου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαζάνης, συμπληρώνοντας: «Τα παιδιά έχουν γράψει καλά και είναι αισιόδοξα. Ήταν θέματα για τα οποία όλοι έχουν κάτι να γράψουν. Βέβαια, το πώς αυτό θα μεταφραστεί σε βαθμολογία έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, όπως το πώς έχουν διατυπώσει τις σκέψεις τους καθώς και τα εκφραστικά ή ορθογραφικά λάθη. Από την εμπειρία μας έχουμε μία συγκρατημένη αισιοδοξία. Η συσπείρωση των μαθητών βρίσκεται μεταξύ του 12 και του 15».
Στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δράμας κ. Γιάννης Γαζάνης σημείωσε: «Το χαμόγελο με το οποίο βγήκαν οι μαθητές από την Έκθεση εύχομαι να διατηρηθεί μέχρι την τελευταία ημέρα των εξετάσεων, την επόμενη Τρίτη. Οι πανελλήνιες είναι μία εξέταση όπως και όλες οι προηγούμενες (ενδοσχολικές κλπ.). Είναι σημαντικό οι μαθητές να εκφράζονται και να τοποθετούνται υπεύθυνα ακριβώς σε αυτό που τους ζητούν».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Τρίτη εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ και αύριο Τετάρτη εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία οι μαθητές των ΓΕΛ. Την Πέμπτη οι μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ