Βατήρας αισιοδοξίας το Frozen Peaks

0
1833

– Χρ. Τσέρνιος στα «Χ»: «Τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα, δούλεψε και η εστίαση…»
– Οι ορεινοί αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία χθες και έδωσαν πνοή στην τοπική οικονομία στο Νευροκόπι

Με επιτυχία, παρά τους περιορισμούς που επιβάλλουν τα υγειονομικά μέτρα, ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι, με την διαδρομή των 15 χιλιομέτρων, οι 4 φάσεις των ορεινών αγώνων Frozen Peaks στο Νευροκόπι, οι οποίοι διοργανώνονται από τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Νευροκοπίου, με την οικονομική στήριξη του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.
Η συμμετοχή 400 δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και η οικονομική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στο λεκανοπέδιο, στο διάστημα από 17 έως 21 Ιουνίου, απέδειξε ότι οι αγώνες αυτοί ήρθαν για να μείνουν και ότι μπορούν να αποτελέσουν έναν σταθερό βατήρα για την ανάπτυξη της περιοχής μέσω του αθλητικού τουρισμού.
«Αν εξαιρέσουμε την πρώτη ημέρα που συναντήσαμε κακοκαιρία και χαλάζι στον Όρβυλο, που ταλαιπώρησε κάποιους αθλητές, οι αγώνες εξελίχθηκαν ομαλά και χωρίς προβλήματα» είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Χρήστος Τσέρνιος, πρόεδρος του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΠΟΣ) Κάτω Νευροκοπίου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων. Ο κ. Τσέρνιος είπε ότι οι αθλητές, που έφτασαν στο Νευροκόπι από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ιταλία και από αλλού, έμειναν κατενθουσιασμένοι με τα τοπία της περιοχής και τα ιστορικά μνημεία, όπως τα Οχυρά, τα οποία επισκέφθηκαν σχεδόν όλοι οι αθλητές με τους συνοδούς τους στη διάρκεια της διοργάνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης ήταν: το «Πανόραμα» (αγώνας 263 χμ.), το «Υψίπεδο» (αγώνας 103 χμ.), οι «Ήρωες» (αγώνας 46 χμ.) και οι αγώνες «Λίσσε» (διαδρομής 15 χμ.).
Εκείνο που αποκομίστηκε ως συμπέρασμα από τη διοργάνωση, είναι ότι οι αγώνες ενίσχυσαν και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, καθώς τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα και δούλεψε η εστίαση όπως και τα υπόλοιπα καταστήματα στο λεκανοπέδιο. «Η προβολή είναι πολύ σημαντική παράμετρος της διοργάνωσης. Οι αθλητές είναι για εμάς κινητή διαφήμιση. Περιμένουμε να συζητούν για τη διοργάνωση όταν επιστρέψουν στα μέρη τους. Παρότι, λόγω της πανδημίας, δεν μπορέσαμε να διοργανώσουμε και την έκθεση τοπικών προϊόντων που σχεδιάσαμε, ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας που μας διέθεσαν τοπικά προϊόντα τα οποία δωρίσαμε στους αθλητές προκειμένου να τα προβάλλουμε. Ελπίζουμε ότι του χρόνου η έκθεση τοπικών προϊόντων θα γίνει ολοκληρωμένα ώστε να συνδυάσουμε την προβολή των τοπικών αγαθών μέσα από τη διοργάνωση» σημείωσε ο κ. Τσέρνιος.
Πρόσθεσε επίσης ότι η οργάνωση των αγώνων Frozen Peaks είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε φορέα θέλει να συνεισφέρει στους αγώνες και στην ανάπτυξη της περιοχής. «Ήδη έχει έρθει σε επαφή με τους διοργανωτές εταιρεία που ασχολείται με τον μάρκετινγκ και την προβολή διοργανώσεων, που βοήθησε πάρα πολύ τις τελευταίες 10 ημέρες. Η ίδια εταιρεία θα αναλάβει από την επόμενη διοργάνωση την προβολή, τη διαφήμιση και την ενίσχυση της οργάνωσης των αγώνων ενώ παράλληλα θα έρθει σε επαφή και με άλλους φορείς που θέλουν να συνεισφέρουν και αυτοί, προκειμένου να προσθέσουμε νέες δραστηριότητες στο πλαίσιο της διοργάνωσης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ότι ήταν φέτος και η συμμετοχή των εθελοντών, χωρίς την συνεισφορά των οποίων θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί σωστά η διοργάνωση.
Ο διπλασιασμός των συμμετοχών, κυρίως στις μεγάλες διαδρομές, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους διοργανωτές. Αν κρίνει κανείς από τα πολύ θετικά σχόλια των αθλητών και τον ενθουσιασμό τους για την διοργάνωση και την περιοχή του Λεκανοπεδίου, οι αγώνες Frozen Peaks, έχουν πλέον θεμελιώσει την πορεία τους για τα επόμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!