Βελτίωση των υποδομών στο Δημ. Στάδιο ύψους 600.000 ευρώ εξετάζει ο Δήμος Δράμας

Παραμένει όμως μετέωρο το πρόβλημα των κερκίδων

0
1526

Στην κατάθεση πρότασης για ένταξη έργων που αφορούν την βελτίωση των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου προχωρά ο Δήμος Δράμας, σχεδιάζοντας παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν κατά 100% από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Σημαντική στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού είναι η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα του Στίβου.

Ωστόσο παραμένει στην άκρη το πρόβλημα της ανακατασκευής των κερκίδων που είναι ένα απο τα βασικότερα προβλήματα του Δημοτικού Σταδίου, αφού οι σημερινές κρίνονται επικίνδυνες για χρήση και η ανακατασκευή τους αποτελεί μια περισσότερο δαπανηρή παρέμβαση για τον Δήμο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος της Δράμας εξετάζει την κατάθεση πρότασης για την χρηματοδότηση έργων ανακατασκευής στο Δημοτικό Στάδιο (πρώην Εθνικό) Δράμας με προϋπολογισμού 600 χιλιάδων ευρώ. Πρόκειται για έργα αποκατάστασης του Στίβου στον Δημοτικό Στάδιο Δράμας και ειδικότερα για την αλλαγή του ελαστικού τάπητα που βρίσκεται πέριξ του αγωνιστικού χώρου του σταδίου. Ο σημερινός τάπητας έκτασης 6500 τμ έχει σκληρύνει και έχει υποστεί φθορές από το πέρασμα του χρόνου και βεβαίως την χρήση του. Στον νέο τάπητα θα γίνει νέα γραμμογράφηση και θα αντικατασταθούν τα σημεία αλμάτων στο Μήκος και το Τριπλούν. Όπως επίσης θα γίνει και αντικατάσταση του σημείου που χρησιμοποιείται για το Άλμα επι Κοντώ.
Παράλληλα στο πλαίσιο του ίδιου έργου θα γίνει προμήθεια ενός στρώματος για το Άλμα επί Κοντώ, ενός πήχη Άλματος επι Κοντώ (αγώνων) και μιας βάσης για στρώμα.
Η παρέμβαση στοχεύει στην βελτίωση των υποδομών για την εξυπηρέτηση του μαζικού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στόχος του Δήμου είναι αυτές οι προμήθειες και εργασίες να καλυφθούν χρηματοδοτικά απο το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.
Η πρόταση – αίτημα του Δήμου Δράμας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα συγκεκριμένα έργα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ θα γίνει προς την Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» αφορά στη χρηματοδότηση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων. Περιοχή εφαρμογής είναι όλη η χώρα, ενώ η διάρκεια του Προγράμματος είναι η περίοδος 2018-2022 με δυνατότητα παράτασης. Η χρηματοδότηση των έργων που εντάσσονται στο εν λόγω Πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 300.000.000 €.
Οι άξονες προτεραιότητας του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» είναι:
Πρώτον η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος, δηλαδή: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των έργων και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.
Δεύτερον οι κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων, δηλαδή: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση των έργων που απαιτούνται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ