Βήμα ανάδειξης της περιοχής μας η ΔΕΘ

Μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ κ. Αθανάσιος Τσώνης

0
2055
  • Στόχος να αξιοποιηθεί ο ορεινός τουρισμός και το Φαλακρό
  • Σε σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του Τουρισμού και της προώθησης των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειάς μας εξελίσσεται η συμμετοχή της στην φετινή 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η Δράμα, η Καβάλα και η Θράκη δίνουν το παρόν σε μία ξεχωριστή διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον παραγωγικών φορέων και καταναλωτών από όλο τον κόσμο. Η ΠΑΜΘ βρίσκεται παρούσα στο εκθεσιακό περίπτερο που την φιλοξενεί από τις 7 Σεπτεμβρίου και στο τετραήμερο που μεσολάβησε η κίνηση ήταν ιδιαίτερα σημαντική ειδικά την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου όπως εξήγησε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αθανάσιος Τσώνης.
Στo μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας μας, οι άνθρωποι της ΠΑΜΘ είχαν την ευκαιρία πέρα από το πλήθος των επισκεπτών να συναντηθούν με την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη αλλά και τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού στην περιοχή μας, εξήγησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ.
Επίσης όπως διευκρίνισε ο κ. Τσώνης, στόχος είναι να επιτευχθεί η επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου και να αξιοποιηθούν περεταίρω οι εναλλακτικές μορφές Τουρισμού ώστε η περιοχή μας να προσελκύει κόσμο σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΑΜΘ στοχεύει πλέον στην ανάπτυξη και του ορεινού τουρισμού και του τουρισμού γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς θεωρεί ότι περιοχές όπως η Δράμα που παράγουν τους καλύτερους οίνους στην περιφέρειά μας και δικαιολογημένα συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης και ανάπτυξης του εναλλακτικού και ορεινού Τουρισμού, όπως εξήγησε ο κ. Τσώνης εντάσσεται και η ορεινή περιοχή του Φαλακρού για την ανάδειξη της οποίας θα υπάρξει στενή συνεργασία και με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ όπως εξήγησε, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και συναντήσεις με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς των επαγγελματιών της Δράμας προκειμένου να υπάρξει αποδοτική συνεργασία για την ανάδειξη και την προβολή της περιοχής. Στην διάθεση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την αποτελεσματική προβολή της περιοχής θα ενταχθούν και νέα εργαλεία πλην των παραδοσιακών μέσων προβολής ήχου και εικόνας που υπήρχαν μέχρι σήμερα όπως εξηγεί, αναφέροντας για παράδειγμα την χρήση εικονικών και 3D περιηγήσεων που θα μπορούν να προσφέρουν μία νέα εμπειρία ξενάγησης στους υποψήφιους επισκέπτες της περιοχής μας.
Παράλληλα στο πλαίσιο της ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος στην ΠΑΜΘ θα διεξαχθούν συναντήσεις και με εκπροσώπους αλλά και τον αντίστοιχο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία έχει αναπτυχθεί πολύ περισσότερο στον τομέα αυτό. Στα σχέδια του νέου Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΑΜΘ εντάσσεται και η χρήση νέων τρόπων διεθνούς προβολής και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, όπως η υποστήριξη δημιουργίας κινηματογραφικών ταινιών μέσω των οποίων θα αναδεικνύεται η περιοχή μας. Μεθόδους δηλαδή που χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία σε άλλα σημεία της χώρας μας και κατάφεραν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ