Βούλα Παπαδοπούλου στα «Χ»: «Δεν υπαναχώρησε σε τίποτα ο Υπουργός»

0
1116

Κανονικά θα γίνει σήμερα Τετάρτη η λαϊκή αγορά στην πόλη της Δράμας

Με άδειο καλάθι έφυγαν από την συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη οι εκπρόσωποι των μικροπωλητών τής λαϊκής αγοράς τη Δευτέρα, αφού σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Δράμας κα Βούλα Παπαδοπούλου, που μετείχε στην συνάντηση, ο Υπουργός δεν υπαναχώρησε σε τίποτα επί του νέου νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, για το οποίο αντιδρούν οι μικροπωλητές των λαϊκών αγορών.
Οι ενστάσεις των μικροπωλητών ήταν και αυτές που τους οδήγησαν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα. Εκεί μετέβησαν εκπρόσωποί τους από όλη τη χώρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον του νέου νομοσχεδίου το οποίο εισήχθη στην ολομέλεια της Βουλής αλλά επί του παρόντος δεν συζητήθηκε, λόγω του εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.
Η πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Δράμας εξέφρασε τη διαπίστωσή της ότι ο Υπουργός έχει διαφορετική άποψη από τους εκθέτες, για τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, επαναλαμβάνοντας ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επιδιώκει τη δημιουργία ενός ανοικτού σούπερ μάρκετ αντί για τη λαϊκή αγορά. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον τρόπο διάθεσης των νέων αδειών ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι υφιστάμενες άδειες δεν θα πειραχτούν για τα επόμενα πέντε χρόνια, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους υφιστάμενους εκθέτες να τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους, δηλαδή τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είπε επίσης ότι οι υφιστάμενες άδειες ισχύουν και ότι δεν χρειάζονται ανανέωση κάθε χρόνο. Ο κ. Άδωνις δεσμεύτηκε μάλιστα να δει το θέμα προσωπικά και να επικοινωνήσει και με τον Δήμο της Δράμας. Δεν γνωρίζουμε όμως κατά πόσο θα ισχύσουν αυτά, γιατί τελικά άλλα λέγονται, άλλα γίνονται και άλλα ψηφίζονται» εξηγεί η κα Βούλα Παπαδοπούλου.
Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις από την πιθανή εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, οι μικροπωλητές εκτιμούν ότι με αυτό η λαϊκή κινδυνεύει να χάσει τη μορφή που έχει μέχρι σήμερα, ενώ θεωρούν επίσης ότι οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά και στους καταναλωτές των λαϊκών αγορών. Αυτό θα συμβεί διότι και οι τιμές των εμπορευμάτων θα αυξηθούν αλλά και θα χαθεί το στοιχείο της προσωπικής επικοινωνίας με τους μικροπωλητές όπως και η εμπιστοσύνη που έχει χτιστεί τόσα χρόνια μεταξύ των ιδίων και των καταναλωτών.
Οι εκπρόσωποι των μικροπωλητών πάντως βρίσκονται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς το θέμα θα επανέλθει για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα. Σε ό,τι αφορά δε την προοπτική νέων κινητοποιήσεων επρόκειτο να υπάρξουν αποφάσεις από τα αντιπροσωπευτικά τους όργανα το βράδυ της Τρίτης. Ειδικότερα, για τη λαϊκή αγορά στην πόλη της Δράμας η απόφαση που υπήρξε από τους μικροπωλητές είναι ότι θα διεξαχθεί κανονικά και μία ημέρα νωρίτερα (σήμερα Τετάρτη) λόγω της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!