Βούλα Παπαδοπούλου στα «Χ»: Όχι σε νέα μετακίνηση της λαϊκής αγοράς

0
859

«Δεν υπάρχει λόγος να μεταφερθούμε στο τέρμα της Χελμού, θα αναγκαστούμε να κλείσουμε» λένε οι έμποροι της λαϊκής


Σε σίριαλ με πολλά επεισόδια, μοιάζει να εξελίσσεται η προσπάθεια χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς, με τους μισούς Δραμινούς εκθέτες (τους παραγωγούς) να έχουν καταθέσει πλέον την συμφωνία τους την περασμένη Παρασκευή, για την μεταφορά στο τέρμα της οδού Χελμού, στο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, μετά από συνέλευση τού σωματείου τους και τους άλλους μισούς (τους εμπόρους), να διαφωνούν, προτείνοντας να παραμείνει η λαϊκή αγορά στον χώρο που βρίσκεται σήμερα, στην Χελμού.
Παρότι η εντύπωση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, από τις συναντήσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής του δήμου, ήταν ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές βλέπουν θετικά την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, αυτό τελικώς δεν ισχύει, καθώς οι έμποροι της λαϊκής αγοράς έχουν διαφορετική άποψη. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό την περασμένη Παρασκευή, έχουν προχωρήσει και σε συγκέντρωση υπογραφών, από τα μέλη του σωματείου τους, προκειμένου να στηρίξουν την άποψη, ότι μια νέα μετακίνηση της λαϊκής αγοράς δεν έχει νόημα και ότι σε μία τέτοια περίπτωση, θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για τους καταναλωτές που θα πρέπει να μετακινούνται ουσιαστικά σε μια μεγάλη απόσταση, αλλά και συνωστισμού, όμοιου με αυτόν που υπήρχε πριν, στην οδό 19ης Μαΐου.
Εν τω μεταξύ στο παζλ των εμπλεκομένων, για την χωροθέτηση της νέας λαϊκής αγοράς, θα πρέπει να υπολογιστούν και οι καταναλωτές, αρκετοί εκ των οποίων, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, ακόμη και κατά την πρώτη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στην οδό Χελμού, συνομιλώντας με τους μικροπωλητές, αφού δεν είχαν άλλο τρόπο, για να συνομιλήσουν με τον Δήμο Δράμας.
Μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” η πρόεδρος των εμπόρων της λαϊκής αγοράς Δράμας κα Βούλα Παπαδοπούλου, μετά την συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Δράμας που έγινε την περασμένη Παρασκευή, τόνισε ότι οι έμποροι της λαϊκής αγοράς διαφωνούν με το ενδεχόμενο λειτουργία της, στον χώρο των πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, στο τέρμα της Χελμού. Εξήγησε ότι η λαϊκή αγορά λειτουργεί ήδη επί τρία χρόνια στο γνωστό σημείο της “Ανάπλασης” και δεν υπάρχει λόγος νέας μετακίνησης , στο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων. Πρόσθεσε επίσης ότι: “Σήμερα υπάρχει αρκετός χώρος για την ανάπτυξη της λαϊκής αγοράς, στο σημείο που διεξάγεται. Για ποιον λόγο να συνωστιστούμε στα πάρκινγκ βαρέων οχημάτων. Τελικά θα καταλήξει η λαϊκή να γίνεται στις ίδιες συνθήκες με αυτές που γινόταν στην 19ης Μαΐου. Η πρώτη μεταφορά της λαϊκής αγοράς στην Χελμού, έγινε γιατί εκεί υπήρχε ο κατάλληλος χώρος”.
Σχετικά με τους λόγους της διαφωνίας των εμπόρων για τη νέα μετακίνηση της λαικής αγοράς, η κα Παπαδοπούλου, σημείωσε ότι καταρχάς, ο χώρος των πάρκινγκ βαρέων οχημάτων δεν είναι προσβάσιμος για τον καταναλωτή. Η ίδια πρόσθεσε ότι: “Είχαμε αντιδράσεις από τον κόσμο, όταν υποχρεωτικά πήραμε την απόφαση να μετακινηθούμε από την 19ης Μαίου. Δεχθήκαμε πολλές διαμαρτυρίες από τους καταναλωτές. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να μετακινηθούμε στην Χελμού, για να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στην λειτουργία της λαϊκής, αλλά και για να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αμαξίδια και γενικά για να αποφύγουμε τον συνωστισμό. Αλλά με την σημερινή πρόταση, για μετακίνηση στον χώρο του πάρκινγκ βαρέων οχημάτων θα καταλήξουμε πάλι σε συνωστισμό. Δηλαδή, φύγαμε από το κέντρο της πόλης και πλέον βγαίνουμε έξω από την Δράμα, για να εκθέτουμε σε πάγκους πέντε μέτρων; Να εκθέσουμε τι στα πέντε μέτρα; Τον Σεπτέμβριο θα πάμε σε νέο κύμα πανδημίας όπως φαίνεται. Θα χρειαστεί να έχουμε και μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στους πάγκους. Αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά δεν θα μπορούμε να εκθέσουμε στον χώρο που μας προτείνουν τώρα. Επίσης, μας έχουν πει ότι στο νέο χώρο θα υπάρχει μια σκεπαστή αγορά και υπάρχουν σκέψεις να λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Πράγματα που συζητάμε εδώ και 35 χρόνια, αλλά ακόμη είμαστε στην συζήτηση. Αυτές τις υποδομές πρώτα τις δημιουργείς και μετά μεταφέρεις τους μικροπωλητές σε αυτούς τους χώρους. Εμείς είπαμε στους εκπροσώπους του δήμου, ότι θα καταθέσουμε τις άδειες μας αν αποφασιστεί η νέα μετακίνηση στο τέρμα της οδού Χελμού. Δεν έχουμε κάποιον άλλο τρόπο αντίδρασης. Δεν υπάρχει λόγος να μεταφερθούμε στο τέρμα της Χελμού, θα αναγκαστούμε να κλείσουμε”.
Οι έμποροι της λαϊκής αγοράς, αναμένουν πλέον την τελική απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Δράμας, για τη χωροθέτηση του χώρο της λαϊκής, προκειμένου να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν στην συνέχεια. Την ίδια ώρα έχουν καταθέσει και επίσημο έγγραφο με τις θέσεις τους, ξεκαθαρίζοντας ότι αν αυτά που ζητούν δεν πραγματοποιηθούν, τότε θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ