Ξαναξεκινούν τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Δράμας

0
3627

Την σταδιακή επαναλειτουργία και τον προγραμματισμό τακτικών χειρουργείων και τακτικών εξωτερικών ιατρείων ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 ξεκινά σταδιακά η επαναλειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων (Τ.Ε.Ι.), Μικροβιολογικού – Ανοσολογικού – Αιματολογικού και Ακτινοδιαγνωστικών Εργαστηρίων με μειωμένα ραντεβού, έως τρεις ασθενείς ανά ώρα και έως 12 ανά ημέρα ανά ιατρείο και από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 σταδιακά ξεκινά η επαναλειτουργία των προγραμματισμένων χειρουργείων. Όλοι οι προσερχόμενοι ασθενείς θα  πρέπει να φορούν, υποχρεωτικά, μάσκα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση ενημερώνει ότι η είσοδος των ασθενών από την Κεντρική Πύλη θα γίνεται 10 λεπτά πριν από το ραντεβού τους, δηλαδή όσος χρόνος απαιτείται για τη δήλωση προσέλευσής τους και την αποχώρηση του προηγούμενου ασθενή. Ο ασθενής θα είναι ενημερωμένος από την Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων ή το Τηλεφωνικό Κέντρο με τον αριθμό προσέλευσής του για το συγκεκριμένο ραντεβού. Η είσοδος του ασθενή στο χώρο του Νοσοκομείου θα γίνεται μετά από τον αντίστοιχο έλεγχο από τους νοσηλευτές ενώ θα έχει προηγηθεί ταυτοποίηση στοιχείων από τους φύλακες στην εξωτερική πύλη. Η είσοδος των ασθενών θα επιτρέπεται με συγκεκριμένη σειρά ανά ιατρείο. Στο Οφθαλμολογικό και το Νευρολογικό Ιατρείο θα επιτρέπεται ένας ασθενής ανά ώρα και από τρεις ασθενείς ανά ώρα στα υπόλοιπα ιατρεία με μέγιστο αριθμό τους δώδεκα ανά ημέρα και έως 12 ανά ημέρα ανά ιατρείο. Η επαναλειτουργία των Απογευματινών Ιατρείων θα επανεξεταστεί μετά την επαναλειτουργία των πρωινών Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και ανάλογα με τα δεδομένα και τις οδηγίες που θα παρασχεθούν από το Υπουργείο Υγείας. Η είσοδος των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων που παρέμενε έως τώρα κλειστή θα παραμένει ανοιχτή κατά τις ώρες λειτουργίας αυτών. Όλοι οι προσερχόμενοι ασθενείς θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου θα αναμορφωθεί ο χώρος αναμονής των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των ασθενών και θα υπάρχει νοσηλευτής για εποπτεύει την τήρησή της. Οι ασθενείς που επιθυμούν προσδιορισμό ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία μόνο για συνταγογράφηση (πλην διαβητολογικών και νεφρολογικών) θα εφαρμόζουν υποχρεωτικά την εξ αποστάσεως συνταγογράφηση. Όσον αφορά στην συνταγογράφηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, όσοι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από Γενικό Ιατρό των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων και της Τοπικής Μονάδας Υγείας, και θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον θεράποντα νοσοκομειακό ιατρό τους, θα εκδίδονται οι συνταγές και θα τις παραλαμβάνουν από την πύλη του Νοσοκομείου. Λόγω προσωπικών δεδομένων οι συνταγές θα παραδίδονται στους φύλακες σε κλειστό φάκελο και στη συνέχεια προσωπικά στους ασθενείς ή σε αρμοδίως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Η Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων θα επικοινωνεί με τους ασθενείς των οποίων τα ραντεβού έχουν ακυρωθεί, προκειμένου να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας που υπήρχε πριν την αναστολή λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων. Η αναστολή του επισκεπτηρίου στις Κλινικές συνεχίζει να ισχύει μέχρι νεωτέρας και οι συνοδοί νοσηλευομένων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κάρτα συνοδού, προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος κατά η διαλογή – έλεγχο στην Πύλη.

Από την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 σταδιακά ξεκινά η επαναλειτουργία των προγραμματισμένων Χειρουργείων.

Οι υπεύθυνοι Χειρουργοί μετά από συνεργασία με την Επιτροπή Χειρουργείου και στην περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα, ανάλογα με το πρόγραμμα και την λίστα χειρουργείου, θα επικοινωνούν με τους ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία έχουν ακυρωθεί, θα επαναπρογραμματίζεται το χειρουργείο τους και θα δίνονται οδηγίες – κατά περίπτωση – για τον προεγχειρητικό έλεγχο που απαιτείται. Όλοι οι ασθενείς που θα έχουν προγραμματισμένο χειρουργείο θα εξετάζονται για COVID-19, πριν την εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο, σε επίπεδο προεγχειρητικού ελέγχου. Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου μετά την λεπτομερή ενημέρωση του κοινού στέλνει μήνυμα προς τους Δραμινούς πολίτες και θέλει να επιστήσει την προσοχή τους για το επόμενο διάστημα, όπου μετά την σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε, ώσπου να νικήσουμε την αρρώστια οριστικά. Η διαχείριση της νέας καθημερινότητας με ωριμότητα, θα μας οδηγήσει σταδιακά, να την βελτιώνουμε για να την κάνουμε όλο και καλύτερη. Προσέχουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο. Τηρούμε πιστά τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας. Μένουμε ασφαλείς και συνεχίζουμε με υπομονή και επιμονή.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ