Ξεχωρίζουν και φέτος οι πρωτοβουλίες του Γενικού Λυκείου Κάτω Νευροκοπίου

0
1062

– 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Νεοελληνικής Γλώσσας για μαθητές των Γενικών Λυκείων του νομού στις 8 Μαΐου
– Στις 15 Μαΐου το 1ο φεστιβάλ πατάτας σε συνεργασία με τον Δήμο Νευροκοπίου


 

Τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Νεοελληνικής Γλώσσας, για μαθητές και μαθήτριες Ημερησίων Γενικών Λυκείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας διοργανώνει φέτος το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Κάτω Νευροκοπίου και ο Σύλλογος των Διδασκόντων, υπό την αιγίδα του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Παίζοντας με την Ελληνική Γλώσσα ο μαθητικός διαγωνισμός έχει σκοπό να φέρει κοντά τα σχολεία της ΔΔΕ Δράμας, και μέσα από το παιχνίδι να αναδειχθεί η δυναμική της νεοελληνικής γλώσσας, η αντοχή της στο χρόνο ο πλούτος των νοημάτων και της εκφραστικότητάς της όπως αναφέρει στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο διευθυντής του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Κάτω Νευροκοπίου κ. Τάσος Μωυσιάδης.
Η πρόσκληση για το διαγωνισμό φέτος απευθύνεται στα Γενικά Λύκεια του Νομού Δράμας. Σε αυτόν κάθε σχολείο θα εκπροσωπείται από τέσσερις μαθητές που θα διαγωνίζονται και έναν αναπληρωματικό που θα μπορεί να αντικαθιστά σε όποια φάση του διαγωνισμού θέλει η ομάδα του έναν συμμαθητή του. Οι μαθητές θα πρέπει να είναι από την Α΄ και Β΄ λυκείου ή μόνο από μία από αυτές τις τάξεις. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και η μετακίνηση των σχολικών ομάδων και των δύο συνοδών από κάθε σχολείο θα γίνει από μισθωμένο λεωφορείο που θα διαθέσει ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, όπως εξηγεί ο κ. Μωυσιάδης, σημειώνοντας ότι το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
«Συνήθως τέτοιου είδους διαγωνισμοί γίνονται από ιδιωτικά σχολεία γιατί απαιτούν ένα σοβαρό κόστος και ειδικά στο εξωτερικό έχουν πολύ μεγάλη δημοφιλία. Εμείς αποφασίσαμε να αναδείξουμε τον πλούτο της γλώσσας μας μέσα από ένα παιχνίδι που θα περιλαμβάνει πέντε ενότητες της Ελληνικής Γλώσσας, δηλαδή το λεξιλόγιο, την ορθογραφία, λεξιλόγιο συνώνυμα αντώνυμα, γραμματική αναγνώριση και δημιουργία λέξεων. Ο διαγωνισμός θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις, δηλαδή τον προκριματικό, τον ημιτελικό όπου θα προκριθούν τέσσερις ομάδες και τον τελικό όπου θα διαγωνιστούν οι δύο καλύτερες ομάδες. Ο διαγωνισμός ξεκινά τη Δευτέρα 8 Μαΐου» διευκρινίζει ο διευθυντής του ΓΕΛ Νευροκοπίου.
Λίγες ημέρες αργότερα πάντως και συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου θα ακολουθήσει και μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του ΓΕΛ Κάτω Νευροκοπίου. Πιο συγκεκριμένα το σχολείο θα διοργανώσει το 1ο φεστιβάλ πατάτας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο από την πατάτα μπορεί να παραχθεί ρεύμα αλλά και …βότκα, που προέρχεται από ζύμωση πατάτας. «Στο φεστιβάλ θα δείξουμε πως πρέπει να ψήνεται η πατάτα, συνταγές με πατάτα κ.ο.κ.. Το φεστιβάλ πατάτας θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Νευροκοπίου, με το σύλλογο γονέων του ΓΕΛ Κάτω Νευροκοπίου και γενικότερα σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Το φεστιβάλ θα είναι πολύ σημαντικό για την προβολή αυτού του μοναδικού προϊόντος της περιοχής του Νευροκοπίου» όπως αναφέρει ο κ. Μωυσιάδης.
Υπενθυμίζεται ότι πέρσι οι μαθητές του σχολείου είχαν ξεκινήσει μια ακόμη πολύ σημαντική προσπάθεια καλώντας τους μαθητές από όλη την χώρα να υπογράψουν ένα αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα μαζεύοντας σε χρόνο-ρεκόρ χιλιάδες υπογραφές και μάλιστα για την πρωτοβουλία τους αυτή τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ