Ξεδιπλώνονται από αύριο οι δράσεις των αγώνων βουνού στο Παρανέστι

0
1494

– Το πρόγραμμα του φετινού VFT, στο οποίο θα συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές
– Αν. Καγιάογλου στα «Χ»: «Από το 2022, θα απογειώσουμε τους αγώνες Βουνού Παρθένου Δασους»

Αρχίζουν από αύριο Πέμπτη 7 Οκτωβρίου οι δράσεις των φετινών Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους στο Παρανέστι. Φέτος έχουν γίνει 400 περίπου εγγραφές από τους αθλητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν, ενώ ήδη από το βράδυ της Τετάρτης άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι δρομείς από το εξωτερικό.
Μιλώντας για τη φετινή διοργάνωση ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Είμαστε σε εγρήγορση από τη Δευτέρα, αν και η προετοιμασία για τους φετινούς αγώνες έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Οι πρώτοι αθλητές από την Πολωνία έφθασαν ήδη χθες, ενώ συμμετοχή θα έχουμε και από τη Βουλγαρία αλλά και από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Για εμάς είναι πολύ ικανοποιητικό να έχουμε φέτος, κάτω από τέτοιες συνθήκες, με τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω της πανδημίας, αθλητές από το εξωτερικό. Παρά τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, φέτος για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος τόσα πολλά ονόματα επώνυμων αθλητών στους αγώνες βουνού».
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου δήλωσε ότι ο θεσμός των αγώνων, έστω και κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, παραμένει όχι απλά ανταγωνιστικός αλλά κορυφαίος. «Θεωρώ ότι έχουν αναπτυχθεί στον νομό μας, και όχι μόνο, και άλλοι αγώνες βουνού. Καλώς, διότι μέσω του αθλητισμού αυξάνεται η κίνηση σε όλες αυτές τις περιοχές που μόνο οφέλη θα έχουν. Θα μου επιτρέψετε να πως όμως ότι το πρωτότυπο δεν αντιγράφεται, ούτε μπορεί να μπει σε ανταγωνισμό. Εμείς δεν επαναπαυόμαστε. Όταν επιστρέψουμε, όπως ελπίζουμε, στην κανονικότητα από το 2022, θα απογειώσουμε τους αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, το 2019, διοργανώσαμε τους αγώνες με πρόβλεψη να αυξήσουμε τις δράσεις του θεσμού. Δυστυχώς, το 2020 οι αγώνες ακυρώθηκαν λόγω της εξέλιξης της πανδημίας. Αυτή όμως η επανεκκίνηση μάς δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον του θεσμού και ελπίζουμε ότι μέσα από την ανάπτυξη του VFT να αποκομίσει το Παρανέστι πολλά οφέλη».

Το πρόγραμμα Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους 2021 – Virgin Forest Trail (VFT) έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
-14:00-19:00 Λειτουργία γραμματείας του αγώνα Virgin Forest Ultramarathon Trail (VFUT).
-17:00-20:00 Λειτουργία γραμματείας για τους εθελοντές υποστήριξης των σταθμών τροφοδοσίας και των σημείων ελέγχου από τον Οικισμό Φιλοξενίας.
-Η Τεχνική Ενημέρωση για τον αγώνα VFUT θα σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους συμμετέχοντες.
-20:00 Pasta Party για τις αθλήτριες και τους αθλητές του αγώνα Virgin Forest Ultramarathon Trail (VFUT) στον χώρο Φιλοξενίας στο Μεσοχώρι (Βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου, ο χώρος του εστιατορίου δεν θα λειτουργήσει. Οι αθλήτριες/αθλητές παραλαμβάνουν το γεύμα τους και το καταναλώνουν στον χώρο διαμονής τους).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
-06:00-07:30 Λειτουργία γραμματείας του αγώνα Virgin Forest Ultramarathon Trail (VFUT).
-06:00-20:00 Λειτουργία γραμματείας για τους εθελοντές υποστήριξης των σταθμών τροφοδοσίας και σημείων ελέγχου από τον Οικισμό Φιλοξενίας.
-06:00 Πρωινό για τις αθλήτριες και τους αθλητές του αγώνα Virgin Forest Ultramarathon Trail (VFUT) στον χώρο διαμονής τους βάση υγειονομικού πρωτοκόλλου.
-06:45 Αναχώρηση αθλητριών/αθλητών του αγώνα Virgin Forest Ultramarathon Trail (VFUT) από τον χώρο Φιλοξενίας για τον χώρο εκκίνησης.
-08:00 Εκκίνηση αγώνα Virgin Forest Ultramarathon Trail (VFUT) 162,6 χμ. διάρκειας 40 ωρών.
-14:00-19:00 Λειτουργία γραμματείας του αγώνα Nature Trail Race (NTR) και του αγώνα Paranesti Path (PP).
-Τεχνική ενημέρωση για τον αγώνα Nature Trail Race (NTR) θα σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους συμμετέχοντες.
-20:00 Pasta Party για τις αθλήτριες και τους αθλητές του αγώνα Nature Trail Race (NTR) στον Οικισμό Φιλοξενίας στο Μεσοχώρι (Βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου, ο χώρος του εστιατορίου δεν θα λειτουργήσει. Οι αθλήτριες/αθλητές παραλαμβάνουν το γεύμα τους και το καταναλώνουν στον χώρο διαμονής τους).

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
-05:30 Πρωινό στον Οικισμό για τις αθλήτριες και τους αθλητές του αγώνα Nature Trail Race (NTR) στον χώρο διαμονής τους, βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου.
-06:00 Αναχώρηση αθλητριών κα αθλητών του αγώνα Nature Trail Race (NTR) από τον Οικισμό φιλοξενίας για τον χώρο εκκίνησης.
-06:00-06:30 Λειτουργία γραμματείας του αγώνα Nature Trail Race (NTR).
-06:00-08:00 Λειτουργία γραμματείας του αγώνα Paranesti Path (PP).
-06:42 Αναμενόμενος τερματισμός πρώτου αθλητή ή αθλήτριας του αγώνα Virgin Forest Ultramarathon Trail (VFUT) 162,6 χμ.
-07:00 Εκκίνηση αγώνα Nature Trail Race (NTR) 110 χμ., διάρκειας 24 ωρών.
-08:00 Τεχνική Ενημέρωση για τον αγώνα Paranesti Path (PP) στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού Παρανεστίου.
-09:00 Εκκίνηση αγώνα Paranesti Path (PP) 46,2 χμ., διάρκειας 9 ωρών.
-13:00 Αναμενόμενος τερματισμός πρώτου αθλητή ή αθλήτριας του αγώνα Paranesti Path (PP).
-18:00 Λήξη έγκυρων τερματισμών του αγώνα Paranesti Path (PP).
-20:04 Αναμενόμενος τερματισμός πρώτου αθλητή ή αθλήτριας του αγώνα Nature Trail Race (NTR).
-24:00 Λήξη έγκυρων τερματισμών του αγώνα Virgin Forest Ultramarathon Trail (VFUT).

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
-11:00 Τελετή έναρξης απονομών επάθλων στους διακριθέντες αθλητές.

Ο τόπος εκκίνησης – τερματισμού των αγώνων και της τελετής απονομής των επάθλων θα είναι η πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Παρανεστίου, ενώ ο χώρος της γραμματείας θα είναι η Λέσχη Αξιωματικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!