Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα παιδική χαρά στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας

0
655

Γ. Kαψημάλης: «Tο έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο»


 

Άρχισε εδώ και λίγες ημέρες η κατασκευή της νέας παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο Δράμας με την εγκατάσταση του αναδόχου. Η αναγκαιότητα για τη συγκεκριμένη παιδική χαρά υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων έχουν γίνει πολλές συζητήσεις στον δημόσιο διάλογο. Φαίνεται ότι επιτέλους ήρθε η ώρα υλοποίησης του έργου. Το κόστος του έργου θα καλυφθεί από το Πράσινο Ταμείο αλλά και από τον Δήμο Δράμας και πιο συγκεκριμένα από πόρους της Κοινότητας Δράμας.
Όπως επεσήμανε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Καψημάλης, έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για τα αποστραγγιστικά έργα, που είναι απαραίτητα διότι υπάρχουν υπόγεια νερά. Θα ακολουθήσει η υπόβαση της παιδικής χαράς και θα τοποθετηθεί ο τάπητας και τα παιχνίδια. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο.
Στη νέα παιδική χαρά προβλέπεται να τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα γυμναστικής με δυνατότητα εξυπηρέτησης διαφόρων ηλικιακών ομάδων και παιδιών ΑΜΕΑ, υποδομή ελαστικού δαπέδου και παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, πινακίδες, φωτιστικά LED, μεταλλική περίφραξη που εμποδίζει την ανεξέλεγκτη πρόσβαση κλπ. Τα όργανα που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν για τα νήπια στην νότια και ανατολική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου, είναι μία τετραθέσια κούνια, οκταθέσια τραμπάλα, πολυσύνθετο θεματικό όργανο, όργανο ισορροπίας, διαδραστικό θεματικό παιχνίδι και ελαστικό παιχνίδι. Για τα μεγαλύτερα παιδιά στην βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθούν τετραθέσια κούνια, εναέρια τραμπάλα – ταλάντωση, πολυσύνθετο όργανο αναρρίχησης, σύνθετο όργανο αναρρίχησης, τραμπολίνο, φωτεινό παιχνίδι ελατήριο και πολυέδρα αναρρίχησης. Στην περιοχή για ΑμεΑ, στα νοτιοανατολικά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθεί ένας μύλος για αμαξίδιο, τραμπάλα για αμαξίδιο και κούνια για αμαξίδιο σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.Το έργο θα λύσει ένα χρόνιο αίτημα των γονέων ειδικά στην περιοχή του κέντρου της πόλης, το οποίο αφορά στην δημιουργία νέας παιδικής χαράς στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας αφού εδώ και αρκετό καιρό η παλιά παιδική χαρά έχει αποξηλωθεί και δεν υφίσταται κατάλληλος χώρος ψυχαγωγίας για τα παιδιά εντός του Δημοτικού Κήπου.
Βέβαια με αφορμή την κατασκευή της νέας παιδικής χαράς προκύπτουν και κάποια εύλογα ερωτήματα. Κυρίως για το πώς θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των παιχνιδιών της Ονειρούπολης, αν αυτή συνεχίσει να πραγματοποιείται στον χώρο του Δημοτικού Κήπου της Δράμας. Ωστόσο σε ότι αφορά το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου της Δράμας είναι καθησυχαστικός. Όπως διαβεβαιώνει, τα παιχνίδια της Ονειρούπολης θα εγκατασταθούν σε νέο χώρο τον οποίο θα ορίσει η διαπαραταξιακή επιτροπή για να συμπληρώσει: «O συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος σαν Παιδική Χαρά και απλά χρησιμοποιούνταν για την εγκατάσταση των παιχνιδιών της Ονειρούπολης επειδή η παλιά παιδική Χαρά είχε αποξηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!