Ξεκίνησε 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος

0
4956

Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Δράμας


 

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Δράμας, υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες. Επισημαίνουμε ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.
Ήδη επιβλήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 167 του Ν. 4662/2020, την υπ΄αριθ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και την 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη, διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων 400 ευρώ κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο σε συμπολίτη μας, διότι προέβη σε άναμμα και διατήρηση φωτιάς και συγκεκριμένα σε καύση ξηρών χόρτων και κομμένων κλαδιών δέντρων, σε έκταση δύο (2) τετραγωνικών μέτρων, σε οικοπεδικό χώρο ιδιοκτησίας του.
Κατά την αντιπυρική περίοδο του 2022 επιβλήθηκαν τριάντα δύο (32) διοικητικά πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις, σε συμπολίτες μας στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Τονίζουμε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!