Ξεκίνησε η διαδικασία άδειας κατεδάφισης των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος»

0
1916

Ι. Κιοσσές στα «X»: «H διαδικασία για την έκδοση άδειας από τον δήμο ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα»

Τη διαδικασία για την έκδοση οικοδομικής άδειας που αφορά στην κατεδάφιση των κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα ο Δήμος Δράμας, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, κ. Ιωάννης Κιοσσές.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η διαδικασία ξεκίνησε, ενώ το ζήτημα της ένταξης της μελέτης που έχει κατατεθεί για την κατασκευή νέων κερκίδων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει. Ωστόσο ανέφερε σχετικά ότι: «Εμείς είμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά, ακόμα, επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δεν υπάρχει. Ωστόσο, έχουμε πληροφορίες ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα ανακοινωθούν κάποιες εντάξεις έργων. Ευελπιστούμε ότι και ο Δήμος Δράμας θα είναι μέσα σε αυτές. Εμείς, πάντως, ξεκινάμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε άμεσα σε κατεδάφιση».
Όπως είπε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, η διαδικασία για την έκδοση άδειας κατεδάφισης των κερκίδων ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα. «Η έκδοση της άδειας αφορά μόνο την κατεδάφιση των κερκίδων». Ουσιαστικά, όπως είπε, είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του έργου, ωστόσο, εάν δεν υπάρξει έγκριση, ο δήμος δεν θα προβεί στην κατεδάφιση μέχρι να υπάρξει κάποιο άλλο πρόγραμμα για να ενταχθεί το έργο, προκειμένου να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την ανέγερση των νέων κερκίδων. Δηλαδή η άδεια κατεδάφισης θα είναι χρήσιμη σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κ. Κιοσσές, θυμίζοντας ότι οι κερκίδες του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» είναι προβληματικές και θα πρέπει είτε να κατεδαφιστούν είτε να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη αναστήλωσής τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο είναι πρώτο στην προτεραιοποίηση των έργων του Δήμου Δράμας και έχει ήδη υποβληθεί πρόταση για την χρηματοδότηση του από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» στον άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση».
Η μελέτη του έργου έγινε δωρεά προς τον Δήμο Δράμας από τον Δραμινό κ. Άρη Θεοδωρίδη και περιλαμβάνει την κατασκευή των κερκίδων, των αιθουσών αποδυτηρίων και πρόβλεψη για αποδυτήρια ΑμεΑ, αλλά και χώρους όπως ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο, χώρο ελέγχου ντόπιγκ, θεωρεία δημοσιογράφων, μηχανολογικό εξοπλισμό. Παράλληλα, έχει σχεδιαστεί νέος περιβάλλοντας χώρος προς την οδό Λούρου, όπου θα υπάρχουν οι πύλες εισόδου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξης των 5,8 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ