«Ξέμεινε» εντελώς από προσωπικό το ΚΑΠΗ του Δήμου Δράμας

0
2060

– Πολλοί από τους εργαζομένους κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης, δηλώνει στα «Χ» ο Ανέστης Δερματίδης
– Μέσω της «κινητικότητας» προσπαθεί να βρει λύση για τα κενά προσωπικού το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας

Σε αναζήτηση προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει το ΚΑΠΗ τού Δήμου Δράμας είναι το Νομικό Πρόσωπο, καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχει την απαραίτητη στελέχωση για να παράσχει τις υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους. Η έλλειψη που παρουσιάστηκε δεν οφείλεται μόνο στην απουσία του προσωπικού που δεν εμβολιάστηκε αλλά και στο γεγονός ότι πολλοί από τους εργαζομένους κατέθεσαν χαρτιά προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας, κ. Ανέστης Δερματίδης, σημειώνοντας ότι το ΚΑΠΗ πλέον μένει τελείως χωρίς προσωπικό.
Με βάση αυτή τη διαπίστωση, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας αποφάσισε να εγκρίνει την κάλυψη οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στο πλαίσιο έναρξης Β’ Κύκλου Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας 2021, με δύο κενές θέσεις κλάδου ΤΕ/ Βρεφονηπιοκόμων, μία κενή θέση κλάδου ΤΕ/ Κοινωνικών Λειτουργών, μία κενή θέση κλάδου ΔΕ/ Μαγείρων και δύο κενές θέσεις κλάδου ΥΕ/ Προσωπικού Καθαριότητας.
Όπως είπε πάντως ο κ. Δερματίδης, δεν είναι η πρώτη φορά που το Νομικό Πρόσωπο ζητά να καλύψει θέσεις μέσω της κινητικότητας, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση. Αν δεν υπάρχει ανταπόκριση και σε αυτή τη φάση το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας θα ζητήσει να συμπεριληφθούν οι νέες θέσεις στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του Δήμου Δράμας, ωστόσο αυτό είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ.
«Δυστυχώς μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, το ΚΑΠΗ δεν μπορεί να λειτουργήσει» επεσήμανε ο κ. Δερματίδης σημειώνοντας ότι κάποιες από τις υπηρεσίες των ΚΑΠΗ όπως η ανανέωση των καρτών και η συνταγογράφηση γίνονται από τον ιατρό του ΚΗΦΗ, που δεν έπαψε την λειτουργία του, καθώς εκεί ο αριθμός των εργαζομένων που βγήκε σε αναστολή δεν ξεπερνά τα 4 άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, εγκρίθηκε η ανάληψη ευθύνης σίτισης για 15 οικογένειες (28 μερίδες φαγητού) μετά από αίτημα της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Δράμας, τις οποίες θα παραλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο εργαζόμενοι του προγράμματος “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” και εν συνεχεία θα τις διανέμουν σε συνδημότες μας που κατόπιν κοινωνικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης τους.
Οι παιδικοί σταθμοί που θα επιβαρυνθούν με την επιπλέον παρασκευή μερίδων φαγητού, μέχρι να υπάρξει νεότερη απόφαση και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν είναι: ο Παιδικός Σταθμός Καλού Αγρού με 10 μερίδες φαγητού, ο Παιδικός σταθμός Ξηροποτάμου με 10 μερίδες και ο Β΄ Παιδικός σταθμός με 8 μερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ