«Υπάρχει πλήρης μελετητική ωρίμανση για το τμήμα Μαυρολεύκη – Παλαιοκώμη, μήκους 29,5 χμ. και το έργο δημοπρατείται εντός του τρέχοντος έτους»

0
2638

Κωνσταντίνος Μπλούχος – Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για την «Υλοποίηση του Κάθετου Άξονα Εγνατίας οδού Δράμα – Αμφίπολη»

Ο βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή σχετικά με τη σύνδεση του νομού Δράμας με την Εγνατία Οδό, δια του σχεδιαζόμενου κάθετου άξονα Δράμα – Αμφίπολη. Ο κ. Μπλούχος, πιο συγκεκριμένα κατέθεσε τα εξής ερωτήματα:
Θα εισακουστεί η επιθυμία όλων των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ωρίμανσης και δημοπράτησης του έργου;
Έχει δρομολογηθεί η απαιτούμενη μελέτη Ανάλυσης Κόστους Οφέλους; Προτάθηκε ως έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης;
Ο Υπουργός κ. Καραμανλής αποκρυστάλλωσε με σαφήνεια την πραγματικότητα απαντώντας:
-Υπάρχει πλήρης μελετητική ωρίμανση για το τμήμα Μαυρολεύκη – Παλαιοκώμη, μήκους 29,5 χμ., προϋπολογισμού 150 εκατ. €. Το έργο δημοπρατείται εντός του τρέχοντος έτους. Θα δημιουργηθεί κλειστός αυτοκινητόδρομος δυο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με ενδιάμεση προστατευτική νησίδα κι όλες τις απαραίτητες κυκλοφοριακές συνδέσεις. Αυτή τη στιγμή, είναι εγκεκριμένο το σύνολο του συμβατικού τεχνικού αντικειμένου. Τονίσθηκε επίσης ότι τα οδικά έργα δεν αποτελούν προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης, παρόλο που η κυβέρνηση αγωνίζεται ορισμένα εξ αυτών να ενταχθούν στο Ταμείο.
-Σχετικά με το τμήμα Δράμας – Μαυρολεύκης, μήκους περίπου 14 χλμ, λόγω έλλειψης ωριμότητας μελετών, με πρόσφατη ΚΥΑ ανετέθη η συγκεκριμένη ευθύνη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Η εκπόνηση και ωρίμανση των μελετών υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες.


Ο Κ. Μπλούχος δήλωσε σχετικά: «Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής και εγώ, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, προχωρούμε άοκνα το έργο έτσι ώστε να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών για τη Δράμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ