Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Διεθνής Εκδήλωση Ποδηλατικού Τουρισμού κατά το πιστοποιημένο διεθνές πρότυπο BREVET 200 χιλιομέτρων στο ευρύτερο πεδίο του Πάρκου των Φιλίππων για την Περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας»

0
1990

Yπεγράφη, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, η σύμβαση, αξίας 9.900,00 ευρώ, για την παροχή υπηρεσίας με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Διεθνής Εκδήλωση Ποδηλατικού Τουρισμού κατά το πιστοποιημένο διεθνές πρότυπο BREVET 200 χιλιομέτρων στο ευρύτερο πεδίο του Πάρκου των Φιλίππων για την Περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας», μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.Ε. Δράμας) από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» από τον εκπρόσωπο της κ. Χαράλαμπο Τσουρουκίδη, η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Οκτωβρίου 2021.
Τα Βrevet είναι αθλητικές/τουριστικές ποδηλατοδρομίες μεγάλων αποστάσεων. Διοργανώνονται σε όλον τον κόσμο, από κατά τόπους συλλόγους και εποπτεύονται κεντρικά από τη Γαλλία και το Audax Club Parisien, μέσω των εθνικών αντιπροσώπων – συγκεκριμένα, στην Ελλάδα από την Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας (Audax Randonneurs Grèce).
Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό που ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece. Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο “Brevet Φιλίππων – Brevet Philippi” έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM). Αφορά στην διάσχιση 200 χλμ, μέσα από είκοσι (20) τοπικούς οικισμούς και πέντε (5) διαφορετικούς δήμους (Δήμος Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παγγαίου).
Το σχέδιο δράσης, θα πραγματοποιηθεί στη γεωγραφική περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας με ακριβή οριοθέτηση και στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Καβάλας και εκτός από τις δράσεις δημοσιότητας, με έναρξη διαδικασιών για την υλοποίηση του μετά την ανάρτηση της υπογεγραμμένης σύμβασης στο ΚΗ.Μ.ΔΗΣ. και θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Δράμας (οργάνωση, συντονισμός και επίβλεψη) και την ομάδα έργου στην οποία μπορεί να μετέχουν υπάλληλοι όλων των Διευθύνσεων της Π.Ε. Δράμας.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Με ενεργητικό τρόπο, με δράσεις και πράξεις, προωθούμε και δίνουμε ώθηση σε όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, πέρα από τον παραδοσιακό και με την υλοποίηση αυτού του έργου και στον ποδηλατικό/αθλητικό τουρισμό. Δημιουργούμε για τους συμμετέχοντες-επισκέπτες ευκαιρίες για νέες εμπειρίες, νέες μορφές απόδρασης-εκτόνωσης και δράσης, προσθέτοντας ταυτόχρονα στην τουριστική υπεραξία της περιοχής της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!