Υπογράφηκε η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του «Γιαννίκειου» στην Πετρούσα

1
8071

Αφού παραδοθεί το έργο, τότε ο χώρος θα είναι στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας, όπως ανέφερε στα «Χ» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης


Προχωρά πλέον η ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση και ενσωμάτωση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον ξενώνα φιλοξενίας νέων, όπως είναι χαρακτηρισμένο το «Γιαννίκειο», στην Κοινότητα Πετρούσας.
Ο διαγωνισμός κατέληξε σε ανάδοχο ο οποίος έχει ήδη υπογράψει συμφωνητικό πρόσφατα, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, σημειώνοντας ότι το έργο θα πρέπει να παραδοθεί σε χρονικό διάστημα ενάμιση χρόνου. «Αφού παραδοθεί το έργο τότε ο χώρος θα είναι στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας αλλά και στη διάθεση των τέκνων του δωρητή Γεώργιου Γιαννίκη ο οποίος κατασκεύασε το κτήριο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς λόγους. Θα πρέπει όμως να αποφασίσει η τοπική κοινωνία για τη χρήση του χώρου» σημείωσε ο δήμαρχος.
Το Γιαννίκειο Γυμνάσιο στην Πετρούσα είναι χαρακτηρισμένο ως «Ξενώνας φιλοξενίας νέων», καθώς αυτή προβλεπόταν να είναι η χρήση του από προηγούμενους σχεδιασμούς του Δήμου Προσοτσάνης.
Πάντως να αναφερθεί ότι με την ενεργειακή αναβάθμιση θα γίνει και εκτενής παρέμβαση για την συντήρηση του κτηρίου, σύμφωνα με όσα έχει πει και σε προηγούμενη δήλωσή του στα «Χ» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης τονίζοντας μάλιστα ότι: «Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα μιλούμε ίσως για το καλύτερο κτίσμα σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».
Το χώρο έχει δωρίσει στο Δήμο Προσοτσάνης ο τοπικός ευεργέτης Γεώργιος Γιαννίκης, τον οποίο ο δήμος τίμησε τον Μάρτιο του 2022, αποκαλύπτοντας προτομή του στην “Κάτω πλατεία” της Πετρούσας και ανακηρύσσοντάς τον τοπικό ευεργέτη. Να σημειωθεί ότι o Γεώργιος Γιαννίκης, ήταν ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που γεννήθηκε στην Πετρούσα το 1936 και υπήρξε μετανάστης στη Γερμανία. Τα παιδικά χρόνια του συνέπεσαν με τη βουλγάρικη κατοχή. Ο ίδιος ήταν παιδί αγροτοκτηνοτροφικής οικογένειας και παράλληλα με το σχολείο ασχολούνταν με τις αγροτικές εργασίες της οικογένειάς του. Το σχολείο το διέκοψε στην τρίτη τάξη μετά από προτροπή του πατέρα του. Στα 17 του, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο σχολείο παρακολουθώντας νυκτερινά μαθήματα καθώς ήταν αναγκαίο να αποκτήσει άδεια οδήγησης τρακτέρ και να λάβει το απολυτήριο του Δημοτικού. Ταυτόχρονα πήρε και μαθήματα μηχανολογίας.
Το 1959 και αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία μετέβη στη Γερμανία όπου αρχικά εργάστηκε ως βιομηχανικός εργάτης και αργότερα αποφάσισε να ασχοληθεί με μεσιτείες αυτοκινήτων.
Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τον οικοδομικό κλάδο. Η απόφαση του Γεώργιου Γιαννίκη να προχωρήσει στη δωρεά του Γυμνασίου Πετρούσας προήλθε από το γεγονός ότι ο ίδιος στερήθηκε τη μόρφωση που επιθυμούσε. Πρέπει να σημειωθεί ότι για την κατασκευή του Γιαννίκειου Γυμνασίου της Πετρούσας εργάστηκε και ο ίδιος από το 1984 που άρχισε το έργο μέχρι και το 1991 οπότε και ολοκληρώθηκε. Στο Γιαννίκειο Γυμνάσιο φοιτούσαν 120 μαθητές όταν το σχολείο παραδόθηκε το 1991.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!