Υπογράφηκε η σύμβαση για τον κόμβο της ΣΟΦΤΕΞ

1
566

Το έργο, που είναι προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, σχεδιάστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας


 

Υπογράφηκε στην Κομοτηνή από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον κ. Άγγελο Ταΐρη της εταιρείας «ΤΑΪΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΙΚΕ», η σύμβαση του έργου για την ανακατασκευή του κόμβου ΣΟΦΤΕΞ και τη μετατροπή του σε κυκλικό, έξω από την πόλη της Δράμας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, σχεδιάστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και με απόφαση του κ. Μέτιου εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας τον περασμένο Μάρτιο.
Ο νέος κόμβος που θα κατασκευαστεί θα έχει διάμετρο 50 μέτρων, θα είναι πλήρως εξοπλισμένος και ηλεκτροφωτισμένος και θα διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία καθώς θα μειώσει το χρόνο διέλευσης των οχημάτων από το σημείο και θα αυξήσει το επίπεδο της οδικής ασφάλειας.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παρακολούθησης Εφαρμογής Δράσεων Αγροτικής Οικονομίας κ. Γιώργος Ζιμπίδης.
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ προχώρησε στην επαναδημοπράτηση του νέου κυκλικού κόμβου που θα κατασκευαστεί στο ύψος της Σόφτεξ, καθώς στην αρχική δημοπράτηση υπήρξε ένας υποψήφιος ανάδοχος του έργου που όμως έκανε λάθος στην εγγυητική επιστολή και αυτό έπρεπε να διορθωθεί. Οπότε ακολουθήθηκε η διαδικασία της εκ νέου κατάθεσης της εγγυητικής και της επαναδημοπράτησης του έργου, όπως είχε διευκρινίσει σε προηγούμενες δηλώσει του στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Το έργο αναμενόταν αρχικά να δημοπρατηθεί την άνοιξη. Το μελετητικό μέρος του ολοκληρώθηκε αφού εξασφαλίστηκε και η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης, την περίοδο των Χριστουγέννων του 2021.
Ο νέος κυκλικός κόμβος αναμένεται να βοηθήσει στην ομαλότερη αλλά και γρηγορότερη κίνηση των αυτοκινήτων που διέρχονται στον άξονα Δράμα – Θεσσαλονίκη και αποτελεί κομμάτι ενός συνολικότερου σχεδιασμού τής Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που έχει στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων στα όρια του Νομού. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχεδιασμό κυκλικών κόμβων που περιλαμβάνουν ανάλογη παρέμβαση και στην Βιομηχανική Περιοχή της Δράμας, που θεωρείται άμεσης προτεραιότητας. Επίσης ανάλογοι κόμβοι θα γίνουν και στην περιοχή του Μυλοποτάμου που βρίσκεται στον Περιφερειακό αλλά και στο Μικροχώρι.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!