Ζητούν την παραίτηση του Δημάρχου Δοξάτου τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης

0
185

Mε ανακοίνωσή τους τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Δοξάτου αναφέρουν τα εξής:

Ο Δήμος μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον Θέμη Ζεκερίδη Δήμαρχο. Απερίφραστα δηλώνει τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στον Τύπο:
1. Ότι δεν επιθυμεί την δίωξη παράνομων συμπεριφορών της Καβάλας εις βάρος του Δήμου Δοξάτου, επειδή οι πράξεις της Καβάλας συμφέρουν τον Δήμο Καβάλας (!), επειδή έχει αισθήματα (!) για τους Καβαλιώτες πολιτικούς (!) και επειδή είναι Καβαλιώτης (!)
2. Ότι δεν θέλει να διεκδικήσει ο Δήμος Δοξάτου αποζημιώσεις, αλλά προτιμά να δώσει ο Δήμος Καβάλας είτε «ένα ευρώ»(!!), είτε να δωρίσει στο Δήμο Δοξάτου μια παιδική χαρά (!)
Επί τρία έτη ο Δαλακάκης Δημήτρης τον προειδοποιούσε συνεχώς για τις ενέργειες της Καβάλας να σφετεριστεί ιδιοκτησιακά τις Πηγές Βοϊράνης και να προχώρησε σε κατασκευή δικτύου ύδρευσης για την δημοτική ενότητα των Φίλιππων κατά παράβαση της ούτως η άλλως αποικιακής σύμβασης του 1969. Ο Θέμης Ζεκερίδης αγνόησε επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις και δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια.
Όταν τελικώς η Καβάλα έλαβε απόφαση για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης, το γεγονός το αποκάλυψε όχι ο κος Ζεκερίδης, αλλά ο κος Δαλακάκης και παρά τις εκκλήσεις των παρατάξεων για άμεση δράση του Δήμου, ο κος Ζεκερίδης κατέθεσε προσφυγή τέσσερις μήνες μετά την απόφαση της Καβάλας.
Η προσφυγή του κου Ζεκερίδη απορρίφθηκε επειδή κρίθηκε εκπρόθεσμη. Ο κος Ζεκερίδης είχε ήδη προεξοφλήσει την απόρριψη της προσφυγής ως εκπρόθεσμη (!)
Η προσφυγή του κου Ζεκερίδη απορρίφθηκε επίσης διότι δεν θεμελίωσε το έννομο συμφέρον του Δήμου Δοξάτου! Πως είναι δυνατόν να μην μπορεί ο Δήμαρχος Δοξάτου να αποδείξει ότι οι δημότες του έχουν κάθε έννομο συμφέρον στο Νερό που πηγάζει μέσα στο Δήμο Δοξάτου; Το κατόρθωσε και αυτό.
Ο Θέμης Ζεκερίδης προεξόφλησε ήδη ότι ακόμη και αν επιδιώξουμε να υποστηρίξουμε την προσφυγή μας σε νέο βαθμό, αυτή θα απορριφθεί και πάλι για τους ίδιους λόγους…
Ο κος Ζεκερίδης αποκάλυψε ότι προσκάλεσε την Καβάλα να πράξει ενέργειες νομής και κατοχής εντός ιδιοκτησίας του Δήμου μας! Η Καβαλά περίφραξε το χώρο, ο Ζεκερίδης ομολόγησε ότι το γνώριζε και ουδέν έπραξε.
Ο Θέμης Ζεκερίδης αν και γνωρίζει ότι οι περιφράξεις είναι παράνομες και αυθαίρετες δεν καταγγέλλει την παρανομία ούτε στην Πολεοδομία ούτε στην Εισαγγελία, διότι όπως είπε δεν θέλει να στείλει τους αιρετούς της Καβάλας κατηγορουμένους. Ενώ δεν αποδέχτηκε την προσφορά του Δαλακάκη να πάει ο τελευταίος με δικά του έξοδα στην Αθήνα για να μαζέψει ξανά τα έγγραφα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Δήμου. Ομοίως απέρριψε την προσφορά της κυρίας Μιχαηλίδου να μεταβεί και η ιδιά στην Αθήνα με δικά της έξοδα για να συνδράμει τον αγώνα του Δήμου.
Ο κος Ζεκερίδης υπερασπίζεται τους αιρετούς του Δήμου Καβάλας και όχι τους δημότες του Δήμου Δοξάτου.
Αντί να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Καβάλα για την έκνομη συμπεριφορά της και να χρεώσει το νερό που καταναλώνει, δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να συνταχθεί μαζί του και αντί αποζημίωσης ζήτησε ο ίδιος ζητά εν είδη ελεημοσύνης από την Καβάλα ένα ευρώ ή μια παιδική χαρά!
Η Καβάλα μπαίνει στη γη μας, ετοιμάζεται να πάρει τζάμπα το νερό μας και ο κύριος Ζεκερίδης ζητάει κούνιες και τσουλήθρες.
Η ως τώρα στάση του κου Ζεκερίδη κατά την άποψη μας δείχνει τον πολιτικό του Δόλο. Η συμπεριφορά του δεν είναι αποτέλεσμα τύχης η αμέλειας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης όλες οι προτάσεις του κου Ζεκερίδη για το χειρισμό των θεμάτων αυτών καταψηφίστηκαν και υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις του κου Δαλακάκη.
Πέρα από το δημοτικό συμβούλιο και οι πολίτες έχουν χάσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης στον αποτυχημένο κο Ζεκερίδη εξαιτίας των χειρισμών του που έχουν οδηγήσει τον Δήμο σε ντροπιαστικές ήττες.
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την άμεση παραίτησή του.
Αν τόσο πολύ του αρέσει η καρέκλα του, του προτείνουμε να γίνει Δήμαρχος Καβάλας, καθώς αυτόν το Δήμο Ευεργετεί.

Καλαμπάκι, 7/2/2023
Οι επικεφαλής των παρατάξεων
Δημήτρης Δαλακάκης (Δημιουργική Ανατροπή)
Ντίνα Μιχαηλίδου (Δυναμική Αρχή)
Γιάννης Γεωργιάδης (Λαϊκή Συσπείρωση)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ