1.152 οι εμβολιασμοί στον Νομό Δράμας

0
4693

310 εμβολιασμοί έγιναν το διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Δράμας και του Κ.Υ. Προσοτσάνης

Μπορεί οι ρυθμοί εμβολιασμού να μην είναι οι αναμενόμενοι μέχρι στιγμής, τόσο στη χώρα μας όσο και τις υπόλοιπες χώρες, κάτι που οφείλεται κυρίως στον ρυθμό διάθεσης των εμβολίων από τις εταιρείες που τα παράγουν, ωστόσο το ενδιαφέρον των πολιτών είναι υπαρκτό, κάτι που αποτυπώνεται και στον Νομό Δράμας, όπου μέχρι και το Σάββατο 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 1152 εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο της Δράμας και στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης.
Αναλυτικά, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στα δυο εμβολιαστικά κέντρα της Δράμας είχαν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 180 εμβόλια, την Παρασκευή 22/1 πραγματοποιήθηκαν 162 εμβόλια ενώ το Σάββατο 23/1 έγιναν 148 εμβολιασμοί. Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των «Χ», οι λίστες των ενδιαφερομένων για εμβολιασμό στα φαρμακεία της Δράμας αυξάνονται αλματωδώς. Τα ραντεβού που κλείνονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα για τον πρώτο εμβολιασμό πολιτών φθάνουν μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι, ήδη από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των πολιτών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 80 -84 ετών. Έτσι από την Παρασκευή οι πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας λαμβάνουν sms, από το αυτοματοποιημένο σύστημα, το οποίο αναγράφει την ημερομηνία και την ώρα του πρώτου εμβολιασμού τους, όπως και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα προσέλθουν.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας οριστικοποίησης των ραντεβού, παρατηρήθηκαν περιπτώσεις όπου σε ηλικιωμένους από την πόλη της Δράμας στάλθηκε sms για εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας της Προσοτσάνης, αντί για το Νοσοκομείο της Δράμας. Στις περιπτώσεις αυτές και για να διευκολυνθούν οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού τους και να δηλώσουν το εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝ Δράμας αν το επιθυμούν. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλλά και μέσω των φαρμακείων που έχουν αναλάβει να κλείνουν ραντεβού για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.
Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί τόσο των ηλικιωμένων όσο και των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα αλλά και των ένστολων συνεχίζονται χωρίς προβλήματα στα εμβολιαστικά κέντρα του Κ.Υ. Προσοτσάνης και του Νοσοκομείου Δράμας. Στο Νοσοκομείο Δράμας λειτουργούν δύο εμβολιαστικές γραμμές από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ, ενώ στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης το εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί με μία βάρδια το πρωί και μία το απόγευμα.
Σε ότι αφορά τον ρυθμό εμβολιασμού, στους γειτονικούς νομούς, μέχρι το Σάββατο 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 1531 εμβολιασμοί στην Καβάλα, 1122 στην Ξάνθη, 762 στην Ροδόπη και 2577 στον Έβρο. Στο σύνολο της χώρας μέχρι το Σάββατο 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 157.388 εμβολιασμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!