Παράταση 1 έτους στα έργα της ΔΕΔΔΗΕ που γίνονται στο κέντρο της Δράμας

0
5089

Προβληματισμός από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Πόλη+Ζωή για τις επιπτώσεις και στα άλλα τμήματα του ΒΑΑ

Παράταση κατά ένα έτος πήρε η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων της ΔΕΔΔΗΕ που αποτελούν μέρος της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης, η οποία είναι σε εξέλιξη στην περιοχή ανάμεσα στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας και τον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Η απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Ιανουαρίου, που έγινε δια περιφοράς.
Τα έργα της ΔΕΔΔΗΕ που περιλαμβάνουν και υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 24 Ιανουαρίου του 2021, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου της Δράμας και της ΔΕΔΔΗΕ στις 24 Ιανουαρίου του 2019. Ωστόσο, από την πλευρά της ΔΕΔΔΗΕ κατατέθηκε αίτημα παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης των έργων διάρκειας ενός έτους, για λόγους που δεν οφείλονται στην ίδια παρότι δεν διευκρινίστηκε ποιοι ήταν ακριβώς οι λόγοι του αιτήματος για την παράταση στην υλοποίηση των έργων.
Αυτή ήταν και η βασική αιτία που οι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης Πόλη+Ζωή δήλωσαν ότι δεν συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας: «Δεν αναφέρεται στην εισήγηση ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση που υποχρεώνει σε παράταση της σύμβασης. Δεν αναφέρεται αν λόγω της παράτασης θα υπάρχουν οικονομικές επιβαρύνσεις και αύξηση του κόστους του έργου. Δεν διευκρινίζεται αν θα υπάρχουν επιπτώσεις και καθυστέρηση ολοκλήρωσης και στα άλλα τμήματα του ΒΑΑ και αν θα υπάρξει και για αυτά ανάγκη παράτασης, που μάλλον θα σημαίνει και αύξηση του κόστους τους. Δεν παρουσιάζεται εικόνα για το πώς θα διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου μετά την παράταση. Με την παράταση θα υπάρξει τουλάχιστον ένας επιπλέον χρόνος ταλαιπωρίας για τους δημότες αλλά και αρνητικές οικονομικές συνέπειες για τους καταστηματάρχες της περιοχής».
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης πρότειναν αναβολή στη λήψη απόφασης ώστε να απαντηθούν τα ζητήματα που θέτουν και νέα κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Ωστόσο, αυτό τελικά δεν έγινε δεκτό και η προγραμματισμένη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε καταλήγοντας σε ομόφωνη απόφαση για την παράταση της προθεσμίας των έργων της ΔΕΔΔΗΕ κατά ένα έτος.
Στην ίδια συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος Κοσμάς Καλαϊδόπουλος δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει, αποστέλλοντας email.
Σχετικά με την πορεία των έργων της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργασίες άρχισαν το 2019 με την τοποθέτηση πέντε υποσταθμών στην περιοχή του Δημοτικού Κήπου την άνοιξη του ίδιου έτους. Το έργο συνεχίστηκε με έργα διασυνδέσεων και μέρος της υπογειοποίησης των αγωγών και ακολούθησαν οι εργασίες κατά μήκους της οδού Πατριάρχου Διονυσίου δίπλα στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Τα έργα προχώρησαν σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΔ και, κατά κάποιον τρόπο, παράλληλα με τα έργα της Δημοτικής Επιχείρησης. Ο διευθυντής της ΔΕΗ στη Δράμα κ. Νίκος Σέγκος σε δηλώσεις του στα «Χ» είχε επισημάνει τον Ιούνιο του 2019, ότι το σύνολο των έργων που αφορούν τις παρεμβάσεις της ΔΕΗ θα διαρκέσουν ένα περίπου χρόνο και θα υλοποιηθούν σταδιακά. Ο κορμός των έργων της ΔΕΔΔΗΕ αφορά την οδό 19ης Μαΐου περίπου από την οδό Ειρήνης μέχρι και την Δημόσια Βιβλιοθήκη. Η υπογειοποίηση της μέσης τάσης υπήρχε αλλά έπρεπε να υλοποιηθούν και τα έργα της χαμηλής τάσης, όπως είχε επισημάνει ο κ. Σέγκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ