10 προσλήψεις ορισμένου χρόνου στην ΔΕΚΠΟΤΑ

Για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών της δημοτικής επιχείρησης

0
2908

Κατά πλειοψηφία πέρασε από το ΔΣ της ΔΕΚΠΟΤΑ η εισήγηση του προέδρου της κ. Λευτέρη Καλλινικίδη για προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών που δημιουργούνται από την διοργάνωση της Ονειρούπολης και τις ανάγκες του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Πρόκειται για την πρόσληψη 10 εργαζομένων (9 για την Ονειρούπολη και 1 για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”).

Οι προσλήψεις που αφορούν τις ανάγκες της Ονειρούπολης είναι 1 θέση ΔΕ Διακοσμητή, 1 θέση ΠΕ Μηχανικών Επιστήμονα Υλικών, 3 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και 4 θέσεις ΥΕ Γενικών Καθηκόντων. Η πρόσληψη που αφορά το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αφορά μία θέση ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών. Οι θέσεις αφορούν απασχόληση με δίμηνες συμβάσεις.
Την εισήγηση του προέδρου για τις εν λόγω προσλήψεις ψήφισαν οι: Λευτέρης Καλλινικίδης Δημήτρης Σιδηρόπουλος, Δημήτρης Μανώλας, Ευτυχία Βουγκαλη, Αμαλία Μακροπούλου, Αναστασία Τόλιου Δάντζερα και Δήμητρα Πατρωνίδου. Η πρόταση καταψηφίστηκε απο τους: Βασιλική Κασάπη, Γιώργο Μουχτάρη και Κυριακή Κωφίδου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισήγησης υπέρ των προσλήψεων η Ονειρούπολη της Δράμας είναι μία από τις σημαντικότερες δράσεις που υλοποιεί κάθε χρόνο καθιερώθηκε ως η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Κατα συνέπεια η άρτια οργάνωση της προϋποθέτει μία επίπονη προετοιμασία στην οποία συμμετέχουν ένα πλήθος ατόμων υπαλλήλων και συνεργατών. Επειδή όμως ο αριθμός των υπαλλήλων που απαιτείται για τη διοργάνωση δεν επαρκεί θα πρέπει να υπάρξει πρόσληψη προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην διοργάνωση και την διεκπεραίωση της μεγάλης αυτής γιορτής. Επίσης σε ότι αφορά τις προσλήψεις για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” ειπώθηκε ότι μετά από τις οικειοθελείς αποχωρήσεις των Κοινωνικών Λειτουργών υπάρχει ανάγκη για κάλυψη των κενών. Παράλληλα ειπώθηκε ότι το έτος 2019 η δημοτική επιχείρηση δεν προχώρησε σε καμία προκήρυξη προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις για το πρόγραμμα.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης που διαφώνησαν εστίασαν στο γεγονός ότι θα έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια. Για τις τακτικές αποδοχές των προσληφθέντων και τις εργοδοτικές εισφορές θα διατεθούν 48.000 περίπου με πιστώσεις απο το σκέλος δαπανών του προϋπολογισμού του 2019. Η σχετική απόφαση απο το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης λήφθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here