Στις κάλπες περισσότεροι από 500 μηχανικοί της Δράμας

0
2102

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών Μελών των οργάνων του ΤΕΕ θα διεξαχθούν σε όλη τη χώρα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας σε 1 εκλογικό τμήμα, που θα εγκατασταθεί στα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΤΕΕ (οδός Επικούρου 2). Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε 2 εκλογικά τμήματα, θα εγκατασταθούν στην έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ (οδός Βότση 2). Σύμφωνα με την διαδικασία στα εκλογικά τμήματα που θα υπάρχουν ψηφοφόροι και μετά τις 7 το βράδυ, η εκλογή θα παρατείνεται με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής. Στην ΝΕ του ΤΕΕ ΑΜ στην Δράμα υπάρχουν εγγεγραμμένοι γύρω στους 580 μηχανικούς. Ωστόσο στις εκλογές συμμετέχουν συνήθως γύρω στους 300.
Τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας λοιπόν καλούνται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ. Σύμφωνα με το ΤΕΕ, η αδικαιολόγητη παράλειψη της ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος που είναι και υποχρέωση, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα. Επίσης, οι προσερχόμενοι στα εκλογικά τμήματα, για να ψηφίσουν, πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα ή το Δελτίο Μέλους του ΤΕΕ ή το Διαβατήριο ή την Άδεια Οδήγησης. Μέλη που δεν είναι εγγεγραμμένα στον εκλογικό κατάλογο της περιοχής που προσέρχονται να ψηφίσουν ή νέα μέλη που γράφτηκαν πρόσφατα και για το λόγο αυτό, δεν συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο Μελών, ψηφίζουν βάσει του Δελτίου Μέλους του ΤΕΕ και σε περίπτωση που δεν διαθέτουν Δελτίο Μέλους του ΤΕΕ ψηφίζουν (αφού διαπιστωθεί η ταυτότητά τους) και μόνον εφόσον βεβαιωθεί η ιδιότητά τους από το Τμήμα Μητρώου Μελών του ΤΕΕ. Ακόμη, τα Μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα ψηφίσουν στο εκλογικό τμήμα, στο οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους.

Οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας είναι οι:
†Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών Ανατολικής Μακεδονίας.
†Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ
†Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.)
†ΔΥΝΑ.ΜΗ.
†Όραμα Μηχανικών (ΟΡ. ΜΗ.) για την Ανατολική Μακεδονία.
†Μηχανικοί Δράμας.
Υπενθυμίζεται ότι ο ρόλος τού ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δεν είναι αμελητέος, διότι το ΤΕΕ:
wΔιενεργεί εξετάσεις και χορηγεί άδειες άσκησης επαγγέλματος των μηχανικών Ελληνικών Πολυτεχνείων
wΤηρεί τα μητρώα των Μηχανικών μελών του
wΜεριμνά για την είσπραξη των νομίμων αμοιβών τους
wΦροντίζει για την απασχόληση, την κοινωνική ασφάλιση, την προαγωγή και προστασία του κύρους των μελών του, την επιστημονική πρόοδο, ενημέρωση, επιμόρφωση και συνεχιζόμενη εκπαίδευσή τους
wΕκδίδει ενημερωτικό δελτίο
wΑσκεί στα μέλη του πειθαρχική εξουσία όπως ειδικότερα ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις του Π.Δ.1486/84. Στο πλαίσιο του ρόλου του, το ΤΕΕ-ΑΜ:
wΕκπροσωπείται θεσμικά: σε Συμβούλια Οργανισμών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφερειακό Συμβούλιο, Επιτροπή παρακολούθησης ΠΕΠ, Περιφερειακό και Νομαρχιακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, Συμβούλια ΠΕΧΩΔΕ: ΥΜΑΘ – Περιφερειακό – Νομαρχιακό, Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας, Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ.α.), σε συμβούλια και επιτροπές που συγκροτούνται για ορισμένο έργο (Τεχνικά Συμβούλια, μόνιμες Επιτροπές εισήγησης για Ανάθεση έργων) καθώς και επιτροπές μεμονωμένων έργων, Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμια, Επιτροπές επίβλεψης πολεοδομικών μελετών, Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς, Επιτροπές Ελέγχου σε οικοδομές και εργοταξιακά έργα κ.λπ.
wΜελετά και παράγει θέσεις για θέματα αναπτυξιακά, τεχνικά, επιστημονικά, επαγγελματικά
wΔιοργανώνει συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, συναντήσεις εργασίας για τη δημοσιοποίηση των θέσεων και του έργου του και για την ανταλλαγή απόψεων με άλλους φορείς και συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων φορέων
wΔιοργανώνει αυτοχρηματοδούμενα σεμινάρια για την ενημέρωση των μελών του τμήματος στα νέα επιστημονικά δεδομένα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ