Σταθερές θέσεις για το Κέντρο Φιλοξενίας ζητά ο Δήμος της Δράμας

0
2999

Την ισότιμη μεταχείριση όλων των εργαζομένων στα προγράμματα του Γ΄ κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης ΕΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής ή φιλοξενίας προσφύγων ΚΥΤ Δράμας και την ανανέωση των συμβάσεων τους καθώς και την αναγνώριση τής εργασιακής τους εμπειρίας, ζητά ο Δήμος Δράμας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Παράλληλα όπως αναφέρει για το ίδιο θέμα λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών η ανάγκη για προσωπικό είναι πλέον επιτακτική και πρέπει να καλυφθεί με στελέχη και εργαζομένους σε σταθερές θέσεις εργασίες και συγκεκριμένη εξειδίκευση.
Ο Δήμος Δράμας ζητά η διαχείριση των εργαζομένων να περάσει στο υπουργείο που έχει αναλάβει και τον συντονισμό της διαχείρισης του προσφυγικού ώστε να ανακουφιστούν οι Δήμοι από μία ακόμη αρμοδιότητα που πρόσθεσε η κεντρική κυβέρνηση σε αυτούς χωρίς τους απαραίτητους πόρους. Παράλληλα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔ και δομές προσωρινής υποδοχής ή φιλοξενίας προσφύγων. Τα προαναφερθέντα αναφέρονται σε ψήφισμα που κατατέθηκε από τον Δήμο Δράμας σε συνέχεια αιτήματος των εργαζομένων του Γ΄ κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης ΕΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής ή φιλοξενίας προσφύγων ΚΥΤ Δράμας.
Το πρόβλημα που είχαν θέσει οι εργαζόμενοι είχε συζητηθεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα αφορά τους 50 εργαζόμενους που έχουν επιφορτισθεί σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την χώρα να παράσχουν μέσω της οκτάμηνης σύμβασης να παράσχουν υπηρεσίες σε ένα πολύ δύσκολο τομέα όπως είχε πει κατά την συζήτηση του θέματος ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε εύλογο και δίκαιο το αίτημα τους.
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη+Ζωή Κυριάκος Χαρακίδης είχε πει ότι σχετικά με το ψήφισμα θα πρέπει να προχωρήσει η σύγκλιση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα διαμορφώσει το κείμενο το οποίο θα είναι κοινά αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης και ο επικεφαλής της παράταξης Project Δράμας 2020 κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης είχε επισημάνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για την κατάρτιση του ψηφίσματος. Κάτι που τελικώς έγινε με τελική κατάληξη το εν λόγω ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας στους 50 εργαζόμενους του προγράμματος να αποσταλεί στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Εντωμεταξύ όπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα του προσωπικού που εξυπηρετεί το Κέντρο Φιλοξενίας Δράμας το οποίο βρίσκεται στην ΒΙΠΕ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του προγράμματος της Κοινωφελούς. Είναι πολύ πιο σύνθετο, λαμβανομένων υπ όψιν και των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν την αποσυμφόρηση των ελληνικών νησιών και την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα. Υπενθυμίζεται ότι στο Κέντρο Φιλοξενίας της Δράμας βρίσκονται περισσότεροι από 300 πρόσφυγες και μετανάστες και παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής εάν αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί ή όχι στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των ελληνικών νησιών και της συνέχειας που εμφανίζουν οι προσφυγικές ροές προς την χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!