Ανεμοδείκτης 25-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1650

ΑΡΧΙΣΑΝ τα έργα της αντικατάσταση του αγωγού αποχέτευσης της οδού Ιπποκράτους για τα οποία είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα όταν είχαν γίνει άλλες παρεμβάσεις στο αποχετευτικό δίκτυο στην διασταύρωση της οδού Ιπποκράτους με την οδό Αντιγόνου. Ο αγωγός που αλλάζει τώρα στην Ιπποκράτους είναι περίπου 150 μέτρων και οι παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΔ γίνονται λόγω των χρόνιων προβλημάτων που παρουσιαζόταν στο σημείο αυτό της πόλης.

Ο ΣΦΓΤ Δράμας διοργανώνει λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στο “Νουάρ” μυθιστόρημα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο συγγραφέας “Νουάρ” λογοτεχνίας Πάνος Ιωαννίδης και ο ποιητής Χρήστος Σπυρόπουλος θα συζητήσουν και θα αναλύσουν την εξέλιξη του Νουάρ μυθιστορήματος την ερχόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 19.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ λύση στο πρόβλημα πολλών από τις 849 αιτήσεις στους πέντε Νομούς της Περιφέρειάς μας για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” οι οποίες έμειναν σε εκκρεμότητα και σε ενδιάμεσα στάδια χωρίς να ενταχθούν στο πρόγραμμα, κυρίως λόγω προβλημάτων της διαδικασίας, δίνει η απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου να διαθέσει 15.000.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των επιπλέον αιτήσεων. Το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών μάλιστα οδηγεί την Περιφέρεια σε εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων για την τρίτη φάση του προγράμματος το 2020.

ΤΙΠΟΤΕ σε τούτη την ζωή δεν είναι άσπρο -μαύρο. Το διαπιστώσαμε για μια φορά ακόμη στην παρουσίαση του βιβλίου της Βίκης Δράκου με τίτλο «Βικτωρία» που έγινε στην Δράμα από την Μέριμνα Ποντίων Κυριών την προηγούμενη εβδομάδα. Η ίδια μιλώντας για τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης μίλησε για τα προβλήματα που δημιούργησαν οι Τούρκοι παράλληλα όμως και την αυτοθυσία κάποιων άλλων επίσης τουρκικής καταγωγής και την διάθεσή τους να βοηθήσουν τους Έλληνες της Πόλης παίρνοντας μεγάλο ρίσκο. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοια παραδείγματα στην ανθρώπινη ιστορία. Οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί τις περισσότερες φορές απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ σπουδαία ευρήματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας. Το καθένα με την δική του ιστορία που μαρτυρούν το παρελθόν της περιοχής. Πράγματα που για πολλούς μαθητές είναι ίσως άγνωστα. Αλλά πόσα παιδιά ή ακόμη και ενήλικες σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό του Νομού έχουν επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας; Έστω μια φορά; Πόσοι είναι αυτοί που είχαν την ευκαιρία μέσα από τα ευρήματα να ταξιδέψουν νοερά στον χρόνο;

Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ επισκέφθηκε χθες το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους τον υποδέχθηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο σχολείο και του ετοίμασαν ένα μικρό αφιέρωμα. Ο άνθρωπος ορόσημο του ελληνικού αθλητισμού μίλησε με παιδιά και γονείς. Δεν αρνήθηκε να υπογράψει αυτόγραφα και έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς φίλους του να βγουν αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί του. Η επίσκεψη στο σχολείο κανονίστηκε μέσω του γνωστού δραμινού προπονητή Στέλιου Κουρομιχαλάκη. Παρούσα στην εκδήλωση και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παιδείας και Πολιτισμού Αναστασία Τόλιου Δάντζερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here