100 πρόσκοποι από όλη την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα φιλοξενηθούν για δύο ημέρες στο Παρανέστι

1
1064

– Το 9ο Προσκοπικό Συνέδριο Περιφερειακής Εφορείας Α.Μ.Θ. θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022
– Κλειδί για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο Παρανέστι αποδεικνύεται η αναβάθμιση του οικισμού του Μεσοχωρίου


 

Το 9ο Προσκοπικό Συνέδριο Περιφερειακής Εφορείας Α.Μ.Θ. θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου Δράμας το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου 2022.
Περίπου 100 ενήλικες πρόσκοποι από την περιφέρειά μας θα φιλοξενηθούν στον οικισμό του Μεσοχωρίου που παραχωρεί για το σκοπό αυτό ο Δήμος Παρανεστίου. Ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας κ. Αντώνης Στεφανίδης είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι το συνέδριο γίνεται κάθε χρόνο και σε διαφορετικό νομό και φέτος φιλοξενείται στο Νομό Δράμας. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Παρανεστίου μας έκανε την τιμή να μας παραχωρήσει τον οικισμό του Μεσοχωρίου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και τον ευχαριστούμε για αυτό”.
Η παραχώρηση από τον Δήμο Παρανεστίου, έγινε μετά από αίτημα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για φιλοξενία των συνέδρων και του Προσκοπικού τους Συνεδρίου, στον οικισμό του Μεσοχωρίου.
Τα θέματα του συνεδρίου θα είναι: O απολογισμός και αξιολόγηση του Προσκοπικού Έργου της προηγούμενης προσκοπικής περιόδου 2022 της ΠΕ. O προσδιορισμός των στόχων και των ενεργειών (Πρόγραμμα Δράσης και Σχέδιο Ανάπτυξης) της νέας προσκοπικής περιόδου 2023 των Εφορειών της Περιφέρειας μας και οι εκλογές μελών Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) Σ.Ε.Π.
Η αναβάθμιση του οικισμού του Μεσοχωρίου από τον Δήμο Παρανεστίου και η αξιοποίησή του για την προσέλκυση επισκεψιμότητας στην περιοχή, είναι ένας σχεδιασμός που αποδεικνύεται όλο και πιο εύστοχος με το πέρασμα του χρόνου. Αμέσως μετά το 9ο Προσκοπικό Συνέδριο θα ακολουθήσει η χειμερινή συνάντηση μοτοσυκλετιστών της ΜΟΤΟΕ για τέσσερις ημέρες και συγκεκριμένα από 8 έως 11 Δεκεμβρίου. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 120 μοτοσυκλετιστές από όλη την Ελλάδα. Το όφελος που θα υπάρξει για τον Δήμο Παρανεστίου δεν είναι μόνο ο άμεσος οικονομικός αντίκτυπος αλλά και το γεγονός ότι τα μέλη της ΜΟΤΟΕ είναι βέβαιο ότι θα διαφημίσουν την περιοχή, η οποία δημιουργεί στους επισκέπτες αξέχαστες εικόνες. Το ίδιο έγινε και με τους αθλητές των πανελληνίων αγώνων ποδηλασίας που είχαν φιλοξενηθεί στο Παρανέστι το καλοκαίρι αλλά και με τους δρομείς που φιλοξενήθηκαν στο Μεσοχώρι αλλά και στο Παρανέστι γενικότερα κατά την διεξαγωγή του Virgin Forest Trail.
Πλέον ο τοπικός δήμος, με προγραμματισμό αλλά και σχέδιο αξιοποιεί τον αναβαθμισμένο οικισμό του Μεσοχωρίου, αλλά και τις μοναδικές δυνατότητες που έχει η Παρανέστια γη σχεδιάζοντας εξελίξεις και προχωρώντας σε φιλοξενία οργανώσεων περιφερειακής ή πανελλήνιας εμβέλειας, που μπορούν να αυξήσουν αρκετά τους φίλους του εξαιρετικού φυσικού του πλούτου της περιοχής αλλά και τους επισκέπτες σε αυτήν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ