1100 δραμινοί στους κυνηγότοπους

Αρχίζει από σήμερα το κυνήγι - Τι επιτρέπεται και πότε

0
1884

Αρχίζει από σήμερα 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος και τουλάχιστον 1100 κυνηγοί από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας “H Άρτεμις” μπορούν πλέον να ασκήσουν την αγαπημένη τους ενασχόληση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2020 οπότε και λήγει η επιτρεπόμενη περίοδος.

Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Ελευθεριάδης είπε ότι η διαδικασία των νέων αδειών κυνηγίου άρχισε εδώ και δέκα ημέρες. Τα τέλη αδειών θήρας όπως είπε για την νέα κυνηγετική περίοδο είναι 126 ευρώ για την τοπική άδεια, 146 ευρώ για την περιφερειακή άδεια και 176 για την γενική άδεια. Εξήγησε επίσης ότι ο ρυθμός απόκτησης αδειών κινείται μέχρι στιγμής στα ίδια με τα περσινά επίπεδα ενώ το 90% του συνόλου των αδειών εκδίδεται συνήθως μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.
Σε ότι αφορά τώρα τα τυχόν δικαιολογητικά που μπορεί να χρειαστούν οι κυνηγοί αυτά είναι τα εξής:
Αντικατάσταση βιβλιαρίου θήρας: Δυο φωτογραφίες μικρές έγχρωμες πρόσφατες (τύπου αστυνομικής ταυτότητας. Δελτίο κατοχής όπλου φωτοτυπία και από τις δύο πλευρές (στο όνομα του ατόμου που θέλει να εκδώσει άδεια θήρας) ή Βεβαίωση Αστυνομίας (ότι μπορεί να φέρει όπλο). Αστυνομική Ταυτότητα. Παλιό βιβλιάριο θήρας
Κάτοχοι Άσπρου βιβλιαρίου θήρας: Δελτίο κατοχής όπλου φωτοτυπία και από τις δύο πλευρές(στο όνομα του ατόμου που θέλει να εκδώσει άδεια θήρας) ή βεβαίωση Αστυνομίας . Αστυνομική Ταυτότητα (τύπου αστυνομικής ταυτότητας)
Νέοι Κυνηγοί: Δελτίο κατοχής όπλου φωτοτυπία και από τις δύο πλευρές (στο όνομα του ατόμου που θέλει να εκδώσει άδεια θήρας) ή Βεβαίωση Αστυνομίας. Δυο φωτογραφίες μικρές έγχρωμες (τύπου αστυνομικής ταυτότητας). Βεβαίωση εξετάσεων νέου κυνηγού (από την Δ/νση δασών Χίου).Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας(από τον Δήμο ή τα Κ.Ε.Π) ή εκκαθαριστικό εφορίας
Κυνηγοί που έχουν δηλωμένο σκύλο στο βιβλιάριο θήρας τους από προηγούμενη χρονιά: Βιβλιάριο υγείας του σκύλου(να είναι σε ισχύ το εμβόλιο της λύσσας. Ηλεκτρονικό σημείωμα ταυτοποίησης του σκύλου. Σε περίπτωση που ο σκύλος έχει μεταβιβαστεί σε άλλο ιδιοκτήτη να προσκομισθούν αντίγραφα της μεταβίβασης. Σε περίπτωση που ο σκύλος έχει αποβιώσει το βιβλιάριο του σκύλου υπογεγραμμένο από το κτηνίατρο που θα βεβαιώνει το θάνατο του ζώου. Το βιβλιάριο υγείας του σκύλου να φέρει υπογραφή και σφραγίδα του Δήμου.
Τα επιτρεπόμενα είδη κυνηγίου
Τα επιτρεπόμενα είδη που μπορούν να θηρευτούν, η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγίου τους, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του, αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ» που βρίσκεται στην σελ. 6 όπως παρουσιάζεται στις Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2019-2020 στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ