Σχολικά είδη «από παιδί σε παιδί»

Ο Τοίχος της Καλοσύνης στη Δράμα ενεργοποιεί πολίτες από όλη την Ελλάδα

0
1851

Mε στόχο να μην αφήσει κανέναν μαθητή χωρίς τα απαραίτητα εφόδια για την φετινή σχολική χρονιά, ο Τοίχος της Καλοσύνης στη Δράμα, διεξάγει μία πολύ σημαντική προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρώσει σχολικές τσάντες γεμάτες με σχολικά είδη που θα παραδοθούν σε παιδιά οικογενειών της Δράμας στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανταπόκριση των πολιτών που έδειξαν την επιθυμία να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη. “Όπως έλεγαν στα ΧΡΟΝΙΚΑ χθες Δευτέρα, εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης στη Δράμα, τα σχολικά είδη και οι τσάντες που θα συγκεντρωθούν φέτος μέχρι και το τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα είναι ακόμη περισσότερα από πέρσι. Η ευαισθητοποίηση των δραμινών και φέτος ήταν πολύ μεγάλη και επιπλέον σε αυτήν προστέθηκε το ενδιαφέρον πολιτών από άλλους Νομούς που θέλησαν να συμβάλλουν στην ίδια προσπάθεια. Πολλοί απο αυτούς προέρχονται από περιοχές όπως η Λάρισα, η Χαλκιδική, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, η Πάργα, η Ρόδος, η Σκύρος, τα Γιάννενα, η Κέρκυρα, η Ξάνθη, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη κ.ά.
Μετά την διανομή που θα γίνει από τους εθελοντές του Τοίχου, οι μαθητές που θα παραλάβουν τις τσάντες θα στείλουν ευχαριστήριες κάρτες στους δωρητές χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ποιοι είναι. Όπως εκτιμούν οι εθελοντές του Τοίχου αυτή η κίνηση θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το αίσθημα ικανοποίησης και προσφοράς των πολιτών που ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την προσπάθεια. Επεσήμαναν δε ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και κατά την περίοδο του ΠΑΣΧΑ όταν συγκεντρώθηκαν είδη για τις οικογένειες που το είχαν ανάγκη.
Πρόκειται όπως αναφέρουν οι εθελοντές του Τοίχου, για μια κίνηση ανιδιοτελούς προσφοράς και βέβαια αγάπης. Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης σχολικών ειδών διεξάγεται για δεύτερη χρονιά και ονομάστηκε «Από παιδί σε παιδί». Πραγματοποιείται δε όπως αναφέρουν οι εθελοντές του Τοίχου “με αγάπη και σεβασμό στην αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας σε ανάγκη. Αν έχετε κάποια τσάντα (σε καλή κατάσταση και καθαρή), μπορείτε να τη γεμίσετε αν θέλετε με διάφορα σχολικά είδη (τετράδια, κασετίνες, μολύβια, χάρακες, ξύστρες κ.τ.λ.) και να βάλετε μέσα στην τσάντα ένα μήνυμα αγάπης για το παιδί που θα την παραλάβει”.
Η δράση άρχισε από τις 10 Ιουνίου και θα λήξει στο τέλος Αυγούστου προκειμένου τα είδη να παραδοθούν στους μαθητές πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σημεία συλλογής είναι αυτή τη φορά 55 φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, εκμάθησης ξένων γλωσσών και χώροι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καλούν στο τηλέφωνο του Τοίχου ή να στείλουν μήνυμα στις επίσημες σελίδες του Τοίχου στο Facebook, ή στο Instagram ή να κάνουν χρήση του E-mail.
Ταυτόχρονα όπως αναφέρουν οι εθελοντές του Τοίχου στα ΧΡΟΝΙΚΑ, συνεχίζεται η προσπάθεια διανομής τροφίμων στις κρεμάστρες που όπως είναι γνωστό είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της Δράμας και ανατροφοδοτούνται με ξηρά τροφή για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!