12 Δημοτικά Σχολεία της Δράμας εντάχθηκαν φέτος στα σχολικά γεύματα

0
8889

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση αρχίζει η υλοποίηση τού προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε δημοτικά σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2021-2022. Στο πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων θα συμμετάσχουν 12 σχολικές μονάδες από τη Δράμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ.

Αναλυτικά, οι σχολικές μονάδες της Δράμας που συμπεριλαμβάνονται είναι:
2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας,
10ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας,
12ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας,
16ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας,
Ειδικό Σχολείο Δράμας,
Δημοτικό Σχολείο Καλλιφύτου,
Δημοτικό Σχολείο Αδριανής – Νικηφόρου,
1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αθανασίου,
2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αθανασίου,
Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης – Σιταγρών,
Δημοτικό Σχολείο Φωτολίβους,
Δημοτικό Σχολείο Κυργίων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2017 και παρέχει σχολικά γεύματα σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων Δημοτικών Σχολείων προκειμένου να καλυφθούν, όσο το δυνατό, οι ανάγκες σίτισης αυτής της ομάδας του πληθυσμού. Παράλληλα, αποβλέπει στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής, στην ανάπτυξη συμμετοχικού τραπεζιού, με στόχο την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης στη σχολική κοινότητα. Επίσης, αποτελεί καλή πρακτική για την ανάπτυξη ενός υγιεινού τρόπου διατροφής μέσω της μεσογειακής δίαιτας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 1.353 σχολεία της χώρας, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Την αντίστοιχη περσινή περίοδο συμμετείχαν στο πρόγραμμα των δωρεάν σχολικών γευμάτων 10 σχολεία της Δράμας και συγκεκριμένα: το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο Κυργίων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Αμισού, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το Δημοτικό Σχολείο Αδριανής – Νικηφόρου και το Δημοτικό Σχολείο Φωτολίβους. Τα σχολεία αυτά παρείχαν σχολικά γεύματα στους μαθητές από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2020. Το πρόγραμμα διακόπηκε με τη διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας, πλην της περίπτωσης του Ειδικού Σχολείου Δράμας, το οποίο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.
Τα σχολεία της Δράμας συμμετέχουν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων από τον Σεπτέμβριο του 2019, με την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο Νομός Δράμας ήταν ο μόνος που βρισκόταν εκτός του προγράμματος των σχολικών γευμάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, παρά την επέκταση του προγράμματος μέχρι και τη σχολική περίοδο 2018-2019, κάτι που ευτυχώς άλλαξε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Ο θεσμός του ζεστού γεύματος στα σχολεία, αποτελεί εθνικό πρόγραμμα, ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ