135 σχολεία ανοίγουν στη Δράμα

0
2764

Από 1η Σεπτεμβρίου στις θέσεις τους οι εκπαιδευτικοί.
65 προσλήψεις στην καθαριότητα των σχολείων ανακοίνωσε ο Δ. Δράμας. Αιτήσεις έως τις 25 Αυγούστου.

Περίπου 135 σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ανοίγουν σε λιγότερο από 10 ημέρες και η αγωνία των γονέων και των εκπαιδευτικών για το πώς θα κυλήσει η έναρξη της νέας σχολικής περιόδου με φόντο την πανδημία είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Σε 35 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και περίπου 100 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δράμα οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στις θέσεις τους μια εβδομάδα νωρίτερα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό, θα γίνουν όποιες ενέργειες απαιτούνται σχετικά με τη διαρρύθμιση των τμημάτων, τις απολυμάνσεις των χώρων κ.ο.κ.
Σχετικά με τα θέματα καθαριότητας των σχολικών χώρων, που είναι ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Δράμας αποφάσισε να προχωρήσει χθες στην πρόσληψη 65 ατόμων προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Πρόκειται για 42 άτομα μερικής απασχόλησης και 23 άτομα πλήρους απασχόλησης για το διδακτικό έτος 2020 -2021. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι 3 εργάσιμες ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης της ανακοίνωσης στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος που είναι η 20/8/2020. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τρίτη 25/8/2020.
Ένα βασικό ζήτημα με την έναρξη των μαθημάτων είναι και η τήρηση των μέτρων προστασίας. Στο θέμα, άλλωστε, αναφέρθηκε τη Δευτέρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας και επισήμανε ότι «θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας με τα οποία να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά».
Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, κάτι που για τα παιδιά είναι ακόμη πιο δύσκολο να καταλάβουν, και πρόσθεσε ότι είναι πολύ βασικό το πλύσιμο των χεριών αλλά και η χρήση μάσκας στις περιπτώσεις που απαιτείται.
Εν τω μεταξύ, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, έκανε γνωστό ότι, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλαδή με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.
Χθες Πέμπτη, εξάλλου, πρα-γματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με Περιφερειακούς Δ/ντές και Δ/ντές Εκπαίδευσης για την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Παιδείας, την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συζήτησαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους 116 νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης μέσω τηλεδιάσκεψης.
Η Υπουργός, αφού ευχαρίστησε τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης για την εξαιρετική συνεργασία και συνεχάρη τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους ενημέρωσε για την ομόφωνη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων σε πλήρη σύνθεση και με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης.
Στη συζήτηση αναλύθηκαν και οι αλλαγές που εισάγονται στο σχολείο από την πρόσφατη νομοθεσία και αφορούν, μεταξύ άλλων, τα πιλοτικά προγράμματα των αγγλικών στο νηπιαγωγείο και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, την αξιολόγηση, την εισαγωγή για πρώτη φορά της διδασκαλίας όλων των ειδικών μαθημάτων που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις (σχέδιο, μουσική, γλώσσες), το Σύμβουλο Σχολικής Ζωής και τα 28 νέα Πρότυπα και 34 Πειραματικά σχολεία που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο.
Η κυρία Κεραμέως τόνισε πως έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές αναφορικά με τη στελέχωση των σχολείων, καθώς η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει –μεταξύ άλλων– με διορισμένους για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με νέους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης και με προσλήψεις νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές, με νέες ρυθμίσεις για την ανάληψη υπηρεσίας των εκπαιδευτικών, η οποία θα γίνεται στο ίδιο το σχολείο (δίχως να χρειάζεται να μετακινείται ο εκπαιδευτικός στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που συχνά βρίσκεται σε άλλη περιοχή).
Όπως δήλωσε η Υπουργός Νίκη Κεραμέως: «Συζητήσαμε με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης για την προετοιμασία ανοίγματος των σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων προστασίας λόγω κορωνοϊού, των σημαντικών αλλαγών στο πρόγραμμα του σχολείου και την εκπαιδευτική καθημερινότητα που εισήχθησαν από την πρόσφατη νομοθεσία, αλλά και των νέων ρυθμίσεων για την καλύτερη, αποτελεσματικότερη και ταχύτερη στελέχωση των σχολείων μας. Ξεκινούμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και προσοχή, με σχέδιο και στενή συνεργασία με όλα τα στελέχη εκπαίδευσης, για να προσφέρουμε τα καλύτερα στα παιδιά μας και την εκπαιδευτική κοινότητα εν συνόλω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ