14 ακόμη γιατροί ως το τέλος του 2018

0
2488

Σε σύντομη ενημέρωση για την πορεία του Νοσοκομείου της Δράμας αλλά και για το παραγόμενο έργο που αποσκοπεί στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου προχώρησε χθες στα ΜΜΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Νίκος Λιάτσης μετά την συνάντηση που είχε για αυτά ακριβώς τα θέματα με κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ που επισκέφθηκαν τον νομό Δράμας.

Όπως είπε γίνεται μια τεράστια προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης και του προσωπικού του Νοσοκομείου Δράμας ώστε αυτό να σταθεί επάξια απέναντι στην κοινωνία και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της. Είπε ότι τα βήματα που έγιναν στην κατεύθυνση αυτή στο Νοσοκομείο της Δράμας είναι πολλά με την βοήθεια κονδυλίων που θα προκύψουν και μέσω του ΕΣΠΑ και ήδη αφορούν έργα ύψους 3,7 εκ. ευρώ που είναι υπό εκτέλεση με στόχο να καταλήξουν στο ύψος των 4,3 εκ ευρώ για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Επίσης ο κ. Λιάτσης μίλησε και για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού μέρους του Νοσοκομείου της Δράμας που έχουν δεσμευθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ και είναι της τάξης των 6 εκ. ευρώ.
Ο κ. Λιάτσης είπε ότι το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης έχει ήδη αρχίσει και ότι αυτή την στιγμή γίνονται οι απαραίτητες εργασίες για την προετοιμασία του φακέλου που θα υποβληθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την ένταξη του ΓΝ Δράμας στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων.
Βρισκόμαστε στο στάδιο της ψηφιοποίησης όλων των αρχιτεκτονικών σχεδίων και έχει ορισθεί ο σύμβουλος ο οποίος θα κάνει την ενεργειακή κατάταξη του κτιρίου είπε ο κ. Λιάτσης. Πρόσθεσε ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα παραδοθούν τα παραδοτέα στο Νοσοκομείο και αυτό από την πλευρά του να κάνει τις υπόλοιπες κινήσεις που χρειάζονται μαζί με τον ενεργειακά υπεύθυνο του νοσοκομείου και την ομάδα που θα επιμεληθεί των επομένων βημάτων.
Εξάλλου όπως είπε ο κ. Λιάτσης σχετικά με τους ανασφάλιστους που εξυπηρετεί το νοσοκομείο, κατά την τελευταία τριετία το κόστος της εξυπηρέτησής τους ανέρχεται σε ένα ποσό της τάξης του 1,7 εκ ευρώ. Είπε ότι ήταν πολύ σημαντικό να στηριχθεί αυτή η μερίδα των πολιτών που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Αυτό σημαίνει όπως έχει πει και ο υπουργός Υγείας (επεσήμανε ο κ. Λιάτσης) ότι δημιουργήσαμε προϋποθέσεις ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία.
Ενημέρωσε ακόμη ότι σχετικά με την απορρόφηση του προυπολογισμού του 2018 που θα είναι της τάξης των 7.440.000 ευρώ κάτι που όπως εξήγησε σημαίνει σημαντική αύξηση του για το ίδιο έτος.
Σχετικά με το προσωπικό είπε ότι αναμένονται 5 θέσεις γιατρών για το ΤΕΠ που βρίσκονται στο συμβούλιο κρίσεων, 2 θέσεις αναισθησιολόγων και 2 θέσεις Παθολόγων. Επίσης είπε ότι από τους πέντε γιατρούς που στελεχώνουν την ΜΕΘ οι δύο έχουν προσέλθει στο νοσοκομείο και έχουν ξεκινήσει την εργασία τους και αναμένονται άλλοι τρείς. Συνολικά είπε ότι οι θέσεις αφορούν 14 ιατρούς οι οποίοι θα έχουν ενταχθεί στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του 2018.
“Θεωρώ ότι το μεγάλο στοίχημα του Νοσοκομείου για το 2019 είναι να υποβάλλουμε προτάσεις για περαιτέρω στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρούς και η έναρξη της ενεργειακής αναβάθμισης που είναι πολύ μεγάλο έργο” κατέληξε ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!