Απαιτούν λύσεις τα προβλήματα των Αστυνομικών υπαλλήλων

0
2564

Συμμετέχει και το Σωμ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΠΟΑΣΥ ενόψει της 83ης ΔΕΘ

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΠΟΑΣΥ, το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας καλεί, όπως απάντησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Δράμας κ. Απόστολος Πιτσίκογλου και την φετινή χρονιά τους αστυνομικούς και μέλη του , να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Ένστολη Διαμαρτυρία στις 7 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη εν όψη της 83ης Δ.Ε.Θ. καθώς πρόκειται για μια ευκαιρία έμπρακτης υποστήριξης των αιτημάτων του κλάδου.

Η ΠΟΑΣΥ διεκδικεί:
1) Πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και τη χορήγηση των αντίστοιχων αναδρομικών.
2) Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας με νέες προσλήψεις, με τον εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων, αλλά και με την καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου από τους Κυβερνώντες.
3) Την αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και την καθιέρωση ιατρού εργασίας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.
4) Τη διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό τη μορφή φιλοδωρήματος.
5) Την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών στον τομέα της Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας.
Σημειώνεται πάντως ότι προ ημερών το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας συμμετείχε δια των εκπροσώπων του, στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ( Π.Ο.ΑΣ.Υ.) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή όλων των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστκών Σωματείων της χώρας.
Στην εν λόγω συνάντηση, η οποία έγινε στις 29 και 30 Αυγούστου, αναπτύχθηκαν θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς σε όλη την Επικράτεια, ενώ σε κυρίαρχη θέση βρέθηκαν, θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την καταβολή των αναδρομικών σε συνάρτηση με τους δικαστικούς αγώνες που είναι σε εξέλιξη.
Στην ίδια συνάντηση όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας κ. Απόστολος Πιτσίκογλου και η γενική γραμματέας του Σωματείου κ. Μαρία Ζαχοπούλου, παρατέθηκαν στους συμμετέχοντες τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος αστυνομικός του νομού Δράμας με αιχμές τα θέματα που άπτονται του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Παρανεστιου, του Διαβατηριακου Ελέγχου Εξοχής,της ΟΠΚΕ και της Διμοιρία Υποστήριξης Δράμας, της έλλειψης οχημάτων, υλικοτεχνικου εξοπλισμού και εφοδίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!