Σειρά επισκέψεων από κλιμάκιο της ΝΔ

0
2388

Με επίκεντρο τους τομείς Υγείας και Ασφάλειας στο Ν. Δράμας

Επισκέψεις στο Νομό Δράμας πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη στην 83η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους βουλευτές, Βασίλειο Οικονόμου, Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Επικρατείας, Χρίστο Δήμα, αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομικών και βουλευτή Κορινθίας και Κωνσταντίνο Κοντογεώργο βουλευτή Ευρυτανίας.

Τους βουλευτές που πραγματοποίησαν επισκέψεις σε Μονάδες Υγείας, Παραγωγικές Μονάδες και Συλλόγους του Νομού συνόδευσε ο βουλευτής Δράμας και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κυριαζίδης Δημήτριος, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Δράμας Αθανάσιος Ανδρούτσος όπως και μέλη της ΝΟΔΕ Δράμας.
Μετά τις πρωινές επισκέψεις του κλιμακίου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Νοσοκομείου Δράμας κοινή συνέντευξη τύπου από τους βουλευτές που επισκέφθηκαν την Δράμα αλλά και τον δραμινό βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη. Λίγη ώρα πριν έγινε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Λιάτση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία και την πορεία του νοσκομείου Δράμας.
Σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν η καταγραφή των προβλημάτων και η δρομολόγηση λύσεων από την πλευρά της ΝΔ σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Αθανάσιος Ανδρούτσος.
Ο τομεάρχης υγείας και βουλευτής επικρατείας της ΝΔ κ. Βασίλειος Οικονόμου είπε ότι “Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι ψυχρά η εξέλιξη κάποιων αριθμών. Στόχος της ΝΔ είναι να υπάρχει κάλυψη όλου του πληθυσμού σε ότι αφορά τον τομέα της Υγείας. Να βελτιώσει τις δομές υγείας και να αναπτύξει την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τον οικογενειακό γιατρό. Να στηρίξει το δημόσιο νοσοκομείο και να εκσυγχρονίσει το ΕΣΥ ώστε αυτό να μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα της σημερινής εποχής και όχι του 1980.
Πρόσθεσε ότι από την επίσκεψη στο ΚΥ Παρανεστίου, παρόλη την αυταπάρνηση των γιατρών και του προσωπικού έφυγε με θλίψη για να εξηγήσει, δεν γίνεται να μην τους στηρίζει αυτή η χώρα και αυτή η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να βγάνει ο πρωθυπουργός και να λέει ότι στηρίζει την δημόσια υγεία την ώρα που παίρνουν από τα Κέντρα Υγείας προσωπικό και ασθενοφόρα και όλα διαλύονται. Η ΝΔ θέλει να δώσει πνοή στο ΕΣΥ. Θα μείνω μόνο στην βαθμολογία που έβαλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Δράμας. Δηλαδή 5 με άριστα το 10. Αυτό δεν μπορεί να ικανοποιεί για μια βασική μονάδα υγείας…”
Ο Χρήστος Δήμας, αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ είπε ότι “η επίσκεψη έχει να κάνει με την ΔΕΘ και τις οικονομικές εξαγγελίες που κακώς έχουν συνδεθεί με την έκθεση. Στην ΝΔ πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει είναι ο ιδιωτικός τομέας. Άρα πρέπει να βρούμε τρόπο να άρουμε τα αντικίνητρα τα οποία σήμερα υπάρχουν στην οικονομία ώστε να μπορούν να παράξουν περισσότερο οι επιχειρήσεις. Ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο έχει μειωθεί η φορολογία σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, στην Ελλάδα απο το 2015 και έπειτα έχει αυξηθεί πάρα πολύ η φορολογία με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και ο τζίρος των επιχειρήσεων όπως και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την λήξη των μνημονίων αλλά ξεχνά ότι δεν μας οδήγησε αυτή εκτός μνημονίων αλλά τελείωσε ο χρόνος της χρηματοδότησης. Ο στόχος του τρίτου μνημονίου που έφερε ο κ. Τσίπρας ήταν στο τέλος να έχουμε πρόσβαση στις αγορές και να δανειζόμαστε με χαμηλά επιτόκια. Όταν όμως το δεκαετές ομόλογο είναι στο 4,4% δυστυχώς δεν έχεις πρόσβαση στις αγορές. Εκτός αυτού έχει δεσμεύσει τη χώρα με πολύ υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2022 και της τάξης του 2,2% μέχρι το 2060. Έχει δεσμεύσει όχι μόνο την επόμενη γενιά αλλά γενιές ολόκληρες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της… Ο Κ. Μητσοτάκης έχει ήδη παρουσιάσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα από φοροελαφρύνσεις και μείωση των φορολογικών συντελεστών ταυτόχρονα με 20 συγκεκριμένες δράσεις μείωσης των κρατικών δαπανών ώστε το αποτέλεσμα να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες…”
Ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ είπε ότι έκανε επισκέψεις στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική όπως και στο κέντρο κράτησης μεταναστών του Παρανεστίου. Είπε ότι πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ είναι η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Επεσήμανε την αύξηση της εγκληματικότητας και την ανεξέλεγκτη κατάσταση με παράνομες εισόδους στην χώρα από στεριά και θάλασσα.
Είναι απαραίτητο όπως είπε να γίνει ανασύνταξη των υπηρεσιών ασφάλειας της χώρας αλλά κυρίως να τους δοθούν τα απαραίτητα μέσα που είναι αναγκαία ώστε τα ένστολα τμήματα του Ελληνικού λαού να επιτελέσουν το καθήκον τους στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Από την επίσκεψή του στην Δράμα είπε ότι η Αστυνομία και η Πυροσβεστική της Δράμας είναι σε αρκετά καλό επίπεδο αλλά πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες αυτές δεν μπορεί να είναι επαίτες στον κρατικό προϋπολογισμό για να επιτελέσουν το καθήκον τους. Πρόσθεσε δε ότι τα στελέχη της Πυροσβεστικής έχουν να λάβουν ατομικά μέσα προστασίας από το 2009…”
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης είπε ότι στόχος της επίσκεψης των βουλευτών του κλιμακίου είναι να προβάλλουν και σε κεντρικό επίπεδο αυτά που ταλαιπωρούν τον νομό Δράμας. Έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε τον τόπο είπε ο δραμινός βουλευτής που λίγο νωρίτερα εξήγησε ότι οι επισκέψεις σε χώρους της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών που είναι κοινωνικά αγαθά έγιναν στοχευμένα για να προβληθούν και να λυθούν προβλήματα σε συνεργασία με τους εργαζόμενους αυτών των χώρων…
Μάλιστα στις 19:30 χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης των βουλευτών της ΝΔ στη Δράμα και η προγραμματισμένη ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Δράμας.

*Φωτογραφία: Aπο αριστερά, ο Χρήστος Δήμας, αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, ο βουλευτής Δράμας και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρης Κυριαζίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αθανάσιος Ανδρούτσος, ο Βασίλειος Οικονόμου, Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ και η υπεύθυνη παραγωγικών & επιστημονικών φορέων της ΝΟΔΕ Δράμας Δέσποινα Ευαγγέλογλου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!