15 δωροεπιταγές για είδη πρώτης ανάγκης δόθηκαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας

Ως επιπλέον ανταποδοτικό όφελος για την ανακύκλωση ιματισμού

0
19078

Πάνω από 12 τόνοι ιματισμού ανακυκλώθηκαν στον Δήμο Δράμας από τον Ιούνιο του 2020

Τα ανταποδοτικά οφέλη από την ανακύκλωση στον Δήμο Δράμας άρχισαν να γίνονται περισσότερο απτά. Η ανακύκλωση, παρά τα επιμέρους προβλήματα, εξελίσσεται και όχι μόνο στον τομέα του χαρτιού – χαρτονιού. Η ανακύκλωση ιματισμού πηγαίνει πάρα πολύ καλά, αν λάβει κανείς υπόψη ότι από την έναρξή της μέχρι και σήμερα έχουν ανακυκλωθεί πάνω από 12 τόνοι ιματισμού και υποδημάτων, ενώ θα κατέληγαν στους πράσινους κάδους και στις χωματερές.
Ως επιπλέον ανταποδοτικό όφελος από τη δράση του Δήμου Δράμας για την ξεχωριστή ανακύκλωση των ειδών ιματισμού και υπόδησης, η εταιρεία «East-West Greece», που διαχειρίζεται το πρόγραμμα, παρέδωσε στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Χρήστο Κυριακίδη, 15 δωροεπιταγές των 20€ για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης. Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Χρ. Κυριακίδης, παρέδωσε τις επιταγές στον αρμόδιο Εντεταλμένο Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, κ. Αλέξανδρο Παναγιωτίδη, ώστε να γίνει η διανομή των επιταγών μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι και σήμερα, περισσότεροι από 12 τόνοι από ρούχα και παπούτσια, τα οποία θα κατέληγαν στους πράσινους κάδους και κατ’ επέκταση στις χωματερές, οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση. Τόνισε, επίσης, ότι η δράση για τη χωριστή διαλογή και ανακύκλωση των ειδών ιματισμού και υπόδησης που ξεκίνησε στον Δήμο Δράμας έχει τεράστια επιτυχία.
«Ο Δήμος Δράμας δεν έχει ξοδέψει ούτε 1€ για τον εξοπλισμό και την περισυλλογή όλων αυτών τον υλικών. Αποσυμφορείται ένας τεράστιος όγκος από τα σκουπίδια του δήμου μας και, ως ένα επιπρόσθετο όφελος για τους Δραμινούς από την εν λόγω δράση, έρχονται οι επιταγές για την αγορά των ειδών πρώτης ανάγκης» είπε ο κ. Κυριακίδης.
Ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως από τον Δήμο Δράμας συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο η προσπάθεια για την ενίσχυση και βελτίωση της ανακύκλωσης, με γνώμονα το περιβάλλον αλλά και τα οφέλη που μπορεί να έχει ο δήμος και οι δημότες. Από την πλευρά του, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, υπογράμμισε: «Τέτοιες ενέργειες αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, καθώς δίνουν μία βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ