Μέχρι 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για δωρεάν τηλεοπτικό σήμα σε προβληματικές περιοχές

0
3058

– Ποιες είναι οι επονομαζόμενες «λευκές περιοχές» στον Νομό Δράμας
– Οι αιτήσεις γίνονται είτε ηλεκτρονικά είτε στο Κ.Ε.Π. κατόπιν ραντεβού, αναφέρει στα «Χ» η προϊσταμένη του Κ.Ε.Π. του Δήμου Δράμας

Τη δυνατότητα να ενταχθούν στον νέο κύκλο αιτήσεων για την υπαγωγή τους στο μητρώο των λευκών περιοχών, έχουν μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου τηλεθεατές διαφόρων περιοχών του Νομού Δράμας, που δεν λαμβάνουν σήμα των τηλεοπτικών σταθμών.
Όπως αναφέρει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη του Κ.Ε.Π. του Δήμου Δράμας, κα Ελισάβετ Χατζηπαπαδοπούλου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση είτε μέσω της ιστοσελίδας gov.gr είτε να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού στο Κ.Ε.Π., προκειμένου να προσέλθουν για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται. «Εφόσον από τα δικαιολογητικά προκύπτει μόνιμη κατοικία στις “Λευκές Περιοχές”, προχωρούμε στη διαδικασία καταχώρισης της αίτησης, ώστε να τους δοθεί η συγκεκριμένη παροχή».
Για την αίτηση μέσω Κ.Ε.Π. θα πρέπει μετά από τηλεφωνικό ραντεβού να μεταβούν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, ή τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση, όπου θα πρέπει να κατατεθεί η αστυνομική ταυτότητα, ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η., το έντυπο Ε1 της εφορίας και να γνωστοποιηθεί διεύθυνση email και αριθμός κινητού τηλεφώνου.
«Όσοι δεν προλάβουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη νέα φάση της διαδικασίας από τη νέα χρονιά, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Τον Ιούνιο του 2021, σε ανάλογη διαδικασία που είχε ανακοινωθεί, είχαν κατατεθεί στο Κ.Ε.Π. του Δήμου Δράμας περίπου 30 αιτήσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε λάβει, εφόσον η αίτηση προχωρήσει, αν δηλωθεί ένας από τους δύο ψηφιακούς παρόχους (Cosmote ή Digea), τοποθετείται ο απαιτούμενος εξοπλισμός στις οικίες των ενδιαφερομένων και στη συνέχεια, για κάποια χρόνια, τους παρέχεται δωρεάν η τηλεοπτική κάλυψη με αποτέλεσμα να μπορούν να έχουν στους δέκτες τους τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας» εξηγεί η προϊσταμένη του Κ.Ε.Π. του Δήμου Δράμας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στο Κ.Ε.Π. του Δήμου Δράμας και συγκεκριμένα στη γραμμή 2521351364.
Το αίτημα μπορεί να γίνει και κατευθείαν από τον ίδιο τον πολίτη ηλεκτρονικά, ακολουθώντας την εξής διαδρομή: gov.gr – Πολίτης και καθημερινότητα –Τηλεπικοινωνίες – Πρόσβαση των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης (λευκές περιοχές) στο πρόγραμμα ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών – αίτημα.

 

Ποιες είναι οι «λευκές περιοχές» στον Νομό Δράμας
Στη Δημοτική Ενότητα Δράμας στις λευκές περιοχές είναι: Αμπελάκια, Δενδράκια, Λιβαδερό, Μακρυπλάγι, Μικροχώρι, Μοναστηράκι, Νέα Σεβάστεια, Πολύκαρπος, Ταξιάρχαι, Τιμόθεος, Χαράδρα.
Στον Δήμο Δοξάτου: Αίγειρος, Περιστεριά.
Στον Δήμο Προσοτσάνης είναι η περιοχή των Πύργων.
Στον Δήμο Παρανεστίου είναι οι περιοχές: Αηδονόκαστρο, Διπόταμα, Θόλος, Καπνόφυτο, Καρποφόρο, Κάτω Θόλος, Κρήνη, Μεσοχώρι, Ξάγναντο, Παρανέστι, Περίβλεπτο, Πολυνέρι, Πολύσυκο, Πρασινάδα, Σίλλη, Στέρνα, Τέμενος, Άνω Πυξάρι, Γύρος, Δρυμότοπος, Θαμνωτό, Μαρμαριά, Μαυροκορδάτος, Μικρολίβαδο, Νικηφόρος, Παλιάμπελα, Πελεκητή, Πλατανιά, Πλατανόβρυση, Πρινόλοφος, Πτελέα, Τείχος, Τερψιθέα, Υψηλή Ράχη, Υψηλόκαστρο, Χαμοκέρασα.
Στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου είναι οι περιοχές: Αχλαδιά, Βαθύτοπος, Βώλακας, Γρανίτης, Κατάφυτο, Κάτω Βροντού, Λευκόγεια, Μικροκλεισούρα, Μικρομηλιά, Παγονέρι, Πέρασμα, Περιθώρι, Ποταμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!