15 εκ. από την «Ηλέκτρα» για την καπναποθήκη

Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή της καπναποθήκης στην οδό Περδίκκα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Δράμας

0
3480

Την χρηματοδότηση της ανακατασκευής της καπναποθήκης στην οδό Περδίκκα ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, θυμίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια δημιουργίας τμήματος σπουδών κινηματογράφου στην Δράμα σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συγχρόνως να εξευρεθεί χρηματοδότηση για την ανακατασκευή της καπναποθήκης στην οδό Περδίκκα προκειμένου εκεί να λειτουργήσει σχολή κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ταινιλών Μικρού Μήκους.

Ο Δήμαρχος Δράμας ανακοίνωσε ότι μέσω του προγράμματος Ενεργειακής Εξοικονόμησης για δημόσια κτίρια με την επωνυμία ΗΛΕΚΤΡΑ, θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση της καπναποθήκης στην οδό Περδίκκα με το ποσό των 15 εκ ευρώ περίπου. Συμπλήρωσε δε ότι αυτό ανακοινώθηκε πριν από δυο ημέρες από τον Υπουργό Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη. Όπως είπε ο κ. Μαμσάκος πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου να δοθεί δυνατότητα χρηματοδότησης ανακατασκευής του κτιρίου της καπναποθήκης το οποίο αγοράστηκε πριν από αρκετά χρόνια επί Δημαρχίας του κ. Μαργαρίτη Τζίμα ώστε να υλοποιηθεί το μεγάλο εγχείρημα της δημιουργίας τμήματος σχολής κινηματογράφου στη Δράμα.
Ο κ. Χρ. Μαμσάκος εξήγησε ακόμη ότι έχει προηγηθεί συνομιλία για το ίδιο θέμα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κου Βασίλη Καρδάση ο οποίος θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στη Δράμα για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα σπουδών. Πρόσθεσε δε ότι ο Δήμαρχος Δράμας ως θεσμός πρέπει να συνεργάζεται με την όποια κυβέρνηση ώστε να προκύπτουν θετικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι, ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2018, υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στη Δράμα από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, τον Δήμαρχο Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλη Καρδάση. Η συνάντηση για την υπογραφή της συνεργασίας έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι σχεδόν όλων των τοπικών αρχών και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθος κόσμου.

Τι περιελάμβανε αυτή η συμφωνία:
†Την ίδρυση προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα).
†Τη διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, συνεδρίων και εκθέσεων.
†Τη συνεργασία με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς του τομέα των οπτικοακουστικών.
Την προσπάθεια ανάδειξης της Δράμας ως διεθνούς κέντρου κινηματογράφου.
Επίσης την άνοιξη του 2019, ολοκληρώθηκε η αρχιτεκτονική προμελετητική φάση της αξιοποίησης της Καπναποθήκης στην Περδίκκα την οποία ο Δήμος Δράμας δεσμεύτηκε να καταστήσει έδρα του Φεστιβάλ και της Σχολής Κινηματογράφου στη Δράμα, ενώ η αρχική εκτίμηση του κόστους αποκατάστασης και επανάχρησης της Δημοτικής Καπναποθήκης ανερχόταν σε 14.900.000 ευρώ κατά προσέγγιση όπως προκέκυπτε από τα στοιχεία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Δράμας.
H παρουσίαση, παράδοση και αποδοχή της αρχιτεκτονικής προμελέτης για την αποκατάσταση και την Ενεργειακή Αναβάθμιση της Καπναποθήκης «Πορτοκάλογλου», που βρίσκεται επί της οδού Περδίκκα στην Δράμα και χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Ρaycap πραγματοποιήθηκε επίσης την άνοιξη του 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, από την αρχιτεκτονική εταιρεία KOIS ASSOSIETED ARCITECTS με έδρα την Αθήνα και η οποία ανέλαβε να την καταρτίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ