156 γάμοι έγιναν στη Δράμα στη σκιά της πανδημίας

0
2248

Πραγματοποιήθηκαν με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας αλλά και με ελάχιστη συμμετοχή κόσμου

Μπορεί οι δυσκολίες στις μετακινήσεις και ο φόβος της πανδημίας να επηρέασαν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των πολιτών μέσα στο 2020 και αρκετοί μπορεί να περιόρισαν στο ελάχιστο τις δραστηριότητές τους, ως όφειλαν, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά δεν έλειψαν και εκείνοι που συμπεριέλαβαν στις απολύτως αναγκαίες προτεραιότητές τους την σύναψη ενός γάμου.
Ο αριθμός των γάμων που έγιναν στη Δράμα, εντός του 2020 ήταν, λόγω της πανδημίας, μικρότερος από αυτόν της προηγούμενης χρονιάς ωστόσο, αν λάβει κανείς υπ’ όψη τις δυσκολίες που παρουσιάζονται από την υγειονομική κρίση και τους αναπόφευκτους περιορισμούς, θα πρέπει να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι οι 156 γάμοι που έγιναν, σύμφωνα με στοιχεία του ληξιαρχείου του Δήμου Δράμας, δεν είναι ένας ευκαταφρόνητος αριθμός. Από τους 156 γάμους οι 97 ήταν πολιτικοί γάμοι σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου.
Όπως σημείωσε ο κ. Τάσσου, τουλάχιστον για τους γάμους που τελέστηκαν στο Δημαρχείο της Δράμας, οι τελετές έγιναν με τους μελλόνυμφους να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και έχοντας μόνο ελάχιστους καλεσμένους αποφεύγοντας έτσι τη συγκέντρωση ανθρώπων στο Δημαρχείο καθώς υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων που μπορούσε να παραβρίσκεται στην τελετή εντός της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου.
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, οι πολιτικοί γάμοι σαφώς και δεν έχουν την πνευματικότητα των θρησκευτικών γάμων που αποτελούν μυστήριο ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι τέλεσαν πολιτικό γάμο ή συνήψαν κάποιο σύμφωνο συμβίωσης, που είναι ισότιμο, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στη συνέχεια και σε θρησκευτικό γάμο. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες και τυπικά ή πρακτικά θέματα που τους ωθούν στο να προχωρήσουν άμεσα σε πολιτικό γάμο ή σε σύμφωνο συμβίωσης. Για κάποιους άλλους μπορεί να είναι και θέμα οικογενειακού προγραμματισμού κ.ο.κ., σημείωσε ο κ. Τάσσου.

Πόσοι γάμοι, διαζύγια, γεννήσεις και θάνατοι έγιναν την προηγούμενη χρονιά στις υπόλοιπες;
Σύμφωνα με τα ληξιαρχικά στοιχεία, στα όρια του Δήμου της Δράμας εντός του 2020 εκτός από τους 156 γάμους υπήρξαν και 59 διαζύγια, ενώ παράλληλα στη σκιά αυτής της περίεργης και πρωτόγνωρης χρονιάς δηλώθηκαν 537 γεννήσεις και καταγράφηκαν 845 θάνατοι.
Στο ίδιο διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία των ληξιαρχικών πράξεων, στους υπόλοιπους δήμους της Δράμας καταγράφηκαν:
Στη Δημοτική Ενότητα Δοξάτου, 30 γάμοι, 5 διαζύγια, 189 θάνατοι και καμία γέννηση.
Στη Δημοτική Ενότητα Καλαμπακίου, 8 γάμοι, 11 διαζύγια, 138 θάνατοι και καμία γέννηση.
Στη Δημοτική Ενότητα Σιδηρονέρου, 2 θάνατοι.
Στο Κάτω Νευροκόπι, 18 γάμοι, κανένα διαζύγιο, 188 θάνατοι και καμία γέννηση.
Στη Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου, 11 γάμοι 2 διαζύγια, 90 θάνατοι και καμία γέννηση.
Στη Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου, 1 γάμος, κανένα διαζύγιο, 28 θάνατοι και καμία γέννηση.
Στη Δημοτική Ενότητα Προσοτσάνης, 35 γάμοι, 3 διαζύγια, 290 θάνατοι και καμία γέννηση και τέλος στη Δημοτική Ενότητα Σιταγρών, κανένας γάμος, κανένα διαζύγιο, 128 θάνατοι και καμία γέννηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ