16 χρόνια Γιορτή Καλαμποκιού στην κοινότητα Καλαμπακίου

Ένα δροσερό πολιτιστικό τριήμερο 2 - 4 Αυγούστου από τον Δήμο Δοξάτου

0
3256

Μία ακόμη σημαντική πολιτιστική εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός στο Καλαμπάκι διοργανώνει ο Δήμος Δοξάτου από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου.

Πρόκειται για την περίφημη “Γιορτή Καλαμποκιού” κατά την διάρκεια της οποίας υπάρχει κάθε χρόνο υψηλή επισκεψιμότητα και ανάμεσα σε άλλα διανέμονται στους επισκέπτες δωρεάν καλαμπόκι και η παραδοσιακή “μπομπότα” (δηλαδή το ψωμί που παράγεται από καλαμπόκι), όπως και ποπ κορν σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Πασχάλης Στάντζιος από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Δοξάτου.
Η Γιορτή Καλαμποκιού διεξάγεται για 16η χρονιά και διεξάγεται από τότε που ακόμη η κοινότητα Καλαμπακίου του σημερινού Δήμου Δοξάτου λειτουργούσε ως αυτόνομη
κοινότητα με στόχο να αναδείξει τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής του Καλαμπακίου αλλά και να ενημερωθούν περισσότερο οι αγρότες της περιοχής με ημερίδες και ομιλίες ειδικών (γεωπόνων και διατροφολόγων) που έχουν ήδη προηγηθεί στις προηγούμενες
διοργανώσεις.. Στις φετινές τριήμερες εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια ΑΜΘ θα παρουσιαστούν στις 2 Αυγούστου, από τις 9 το βράδυ που αρχίζουν οι εκδηλώσεις, Μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου Δοξάτου, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 9.20μμ θα γίνει η έναρξη της φετινής διοργάνωσης με χαιρετισμούς από τους προσκεκλημένους της Γιορτής Καλαμποκιού και τις τοπικές αρχές. Λίγο αργότερα στο
πλαίσιο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί χορογραφία από το παιδικό τμήμα της χορογράφου και χοροδιδασκάλου Ευτυχίας Durrach και στις 10μμ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Στις 3 Αυγούστου, στις 9μμ στον χώρο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου. Μισή ώρα αργότερα, δηλαδή στις 9.30μμ θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα “Επτάηχο”.
Την επόμενη ημέρα στον χώρο των εκδηλώσεων, στις 9μμ θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Κοζάνης και μισή ώρα αργότερα, δηλαδή στις 9.30μμ θα ακολουθήσει παραδοσιακή και λαϊκή βραδιά με το μουσικό σχήμα Dramatzore Band.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ