Βλάβες μπορούν να προκαλέσουν στη ψυχική και σωματική υγεία λιγότερες από 7ώρες ύπνου

0
1067

Σύμφωνα με βρετανική κυβερνητική οδηγία υποστηρίζεται πως λιγότερες από επτά ώρες ύπνου μπορούν να βλάψουν την υγεία των περισσότερων ανθρώπων, όπως αναφέρεται με στοιχεία σε έγγραφο που διέρρευσε και επικαλείται η Guardian.
Το έγγραφο αυτό, που αφορά ένα προσχέδιο έρευνας για τη δημόσια υγεία, η οποία πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα από τον Υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, αποκαλύπτει ότι η βρετανική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τα στοιχεία σχετικά με τον ύπνο και την υγεία, καθώς αυτά έχουν αλλάξει.
Στο κείμενο αναφέρεται ότι η μικρότερη συνιστώμενη ποσότητα ύπνου θα ποικίλει ανάλογα φυσικά με την ηλικία και η έρευνα θα δίνει συμβουλές για την αποκαλούμενη «υγιεινή ύπνου», σύμφωνα με τους Times.
Επίσης στόχος του κειμένου που διέρρευσε είναι αφενός να ενημερώσει για το ενδεχόμενο έκδοσης μιας ξεκάθαρης εθνικής οδηγίας για τις συνιστώμενες ώρες ύπνου των ατόμων σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους παράγοντες που μπορούν να στηρίξουν τον υγιή ύπνο, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος.
Ωστόσο η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλειας αρνήθηκε να σχολιάσει τέτοιες διαρροές.
Έτοιμος να δημοσιεύσει ένα προσχέδιο έρευνας για τη δημόσια υγεία βρίσκεται ο Χάνκοκ στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης της πρόληψης νοσημάτων.
Στους Times γράφτηκε πως ένα μεγάλο μέρος από το προσχέδιο επικεντρώνεται στην παχυσαρκία και στο κάπνισμα, αλλά αναφορά γίνεται, επίσης, και στον ύπνο.
Έρευνες από το Συμβούλιο Ύπνου και την εταιρεία ερευνών YouGov αποκαλύπτουν ότι ένας στους τρεις Βρετανούς πολίτες κοιμάται λίγο συστηματικά. Αλλά οι μελέτες έχουν αναδείξει την αξία του ύπνου.
Λίγο καιρό νωρίτερα, σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Experimental Medicine», ομάδα Γερμανών επιστημόνων ανακάλυψε ότι ο ύπνος βελτιώνει την ικανότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος να χτυπήσουν τους στόχους τους (εισβολείς) και να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις.
Αξίζει να σημειωθεί στο κείμενο που διέρρευσε πως «Υπάρχουν όλο και αυξανόμενες ενδείξεις για τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου στην υγεία»
Τονίζεται ότι λιγότερες από επτά έως εννέα ώρες ύπνου έχουν συνδεθεί με σωματικά και ψυχικά προβλήματα, στα οποία περιλαμβάνονται ο αυξημένος κίνδυνος παχυσαρκίας, εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακών προσβολών, άγχους και κατάθλιψης.
Την περασμένη χρονιά, η Guardian αποκάλυψε ότι χιλιάδες παιδιά και έφηβοι αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη κρίση αϋπνίας, με τον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία νέων ανθρώπων με διαταραχές ύπνου να αυξάνεται κατακόρυφα σε ένα διάστημα έξι ετών (2012-2018)
Το φαινόμενο αυτό θεωρήθηκε από τους ειδικούς ως ένα υποβόσκον πρόβλημα της δημόσιας υγείας, καταγράφοντας αυτή την έξαρση σαν έναν συνδυασμό αυξημένων επιπέδων παχυσαρκίας, υπερβολικής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πριν τον ύπνο και έξαρσης των ψυχικών διαταραχών που κατακλύζει τους νέους.

Θάλεια Μητρούσκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ