Συντάξεις: Ποιοι θα έπαιρναν μέχρι και 24.000 ευρώ

0
631

Συντάξεις ύψους από 10.000 έως και 24.000 ευρώ τον μήνα ήταν έτοιμες να εκδοθούν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου που δεν ορίζει πλαφόν ανώτατης χορηγούμενης σύνταξης.
Πρόκειται κυρίως για διπλοασφαλισμένους μηχανικούς του πρώην ΕΤΑΑ, δικηγόρους και συμβολαιογράφους του πρώην Ταμείου Νομικών, διευθυντές ΔΕΚΟ αλλά και δημοσιογράφους.
Υπολογίζεται ότι οι συντάξεις άνω των 5.000 ευρώ ανέρχονται σε 1.000, ενώ πολύ λιγότερες είναι όσες υπερβαίνουν τα 7.000 ευρώ.
Οι συντάξεις-πρόκληση προέκυψαν λόγω των στρεβλώσεων του νόμου Κατρούγκαλου που δεν ορίζει ανώτατο πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης, όπως οι προγενέστεροι συνταξιοδοτικοί νόμοι, με αποτέλεσμα να προκύψουν τα ποσά αυτά για εργαζομένους με ασφαλιστικό βίο τουλάχιστον 40 ετών και με υψηλές αποδοχές.
Αξιοσημείωτο είναι ότι συνταξιούχος του Ταμείου Νομικών, που περίμενε να εκδοθεί η σύνταξή της, ύψους 15.000 ευρώ, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να ξεπαγώσει η έκδοση της σύνταξης.
Με το που αποκαλύφθηκε το ζήτημα, η γενική διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης έστειλε κατόπιν εντολής του υπουργού κατεπείγον e-mail προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ, ζητώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία έκδοσης των συγκεκριμένων αποφάσεων. in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!