18-24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η 2η εβδομάδα Ψυχικής Υγείας

0
1102

– Ποιοι είναι οι φετινοί θεματικοί άξονες
– Μιλάει στα «Χ» κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού ΠΑΜΘ


 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α.Μ.Θ., το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού Α.Μ.Θ., το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Α.Μ.Θ. συνδιοργανώνουν μαζί με 26 φορείς, τη «2η Εβδομάδα Δημόσιας και Ψυχικής Υγείας» που θα διεξαχθεί από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2023 και θα περιλαμβάνει ομιλίες και παράλληλες δράσεις.
Μιλώντας χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για τη φετινή διοργάνωση ο κ. Αριστείδης Μωϋσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού της ΠΑΜΘ επεσήμανε ότι: «Η «Εβδομάδα Δημόσιας και Ψυχικής Υγείας» έχει ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας με παράλληλες δράσεις. Κάθε χρόνο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επικεντρώνεται σε θεματικούς άξονες, οι οποίοι για το 2023 είναι: Κατάθλιψη και άγχος – Από την έγκαιρη διάγνωση στην αποτελεσματική θεραπεία. Το διαδίκτυο στη ζωή μας – Θετικές και αρνητικές δράσεις. Άθληση και διατροφή – Ενισχύοντας την ποιότητα ζωής μας. Σωματική Υγεία – Υγιής καρδιά – Στεφανιαία νόσος. Δράσεις πολιτισμού – Η συμβολή της τέχνης στην ψυχική υγεία και το ευ ζην των πολιτών.
Η τέχνη μπορεί να προσφέρει την πηγαία αίσθηση της χαράς μέσα από τη δημιουργία. Όταν μιλάμε για τις τέχνες συμπεριλαμβάνουμε παραδοσιακή τέχνη, ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιακή τέχνη, κείμενο, χορό, θέατρο, ταινία, λογοτεχνία, μουσική, φωτογραφία, τραγούδι, κηπουρική και μαγειρικές τέχνες. Η εμπλοκή της τέχνης επίσης ανακουφίζει από το άγχος και κατάθλιψη. Η συμμετοχή στις τέχνες μπορεί να επιτρέψει στους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα ψυχικών ασθενειών και ψυχολογικής δυσφορίας. Βοηθά τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία μέσω της δημιουργικότητας. Η τέχνη βοηθά πολλούς ανθρώπους να εκφράζονται, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν λέξεις, Ο Αθλητισμός συμβάλλει, αφενός στη διατήρηση και βελτίωση της σωματικής μας υγείας, αφετέρου δε παρέχει πολλαπλά οφέλη και στην ψυχική μας υγεία. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το σώμα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με την ψυχή μας. Η σωματική δραστηριότητα απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, καθώς πέρα από τον κατασταλτικό χαρακτήρα που μπορεί να έχει στην ύπαρξη μιας ασθένειας, μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά, αποτρέποντας κάποια πιθανή εκδήλωση νόσου είτε σωματικής είτε ψυχικής, Τέχνες και Αθλητισμός ανακουφίζουν τα εγκάρδια καταπιεσμένα συναισθήματα. Η Τέχνη και ο Αθλητισμός προάγουν την ψυχική υγεία.
Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν, όπως έγινε και στην περσινή που ήταν πολύ επιτυχημένη. Είχαμε πάνω από 15.000 συμμετοχές σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!