18 φιάλες με αίμα συγκεντρώθηκαν από την τριήμερη αιμοδοσία στο παλιό δημαρχείο

0
6816

Ν. Παπαδοπούλου στα «X»: «Οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν θα ενισχύσουν το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Δράμας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραρτήματος Δράμας, ο Α.Σ. Γαία Δράμας και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Δράμας στις 1, 2 και 3 Φεβρουαρίου. Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Δράμας κ. Νίνα Παπαδοπούλου είπε ότι τελικώς συγκεντρώθηκαν 18 φιάλες αίμα από την διαδικασία της αιμοδοσίας που έγινε στο ισόγειο του παλιού δημαρχείου της Δράμας, στην πλατεία Ελευθερίας για τρεις ολόκληρες μέρες.
Οι διοργανωτές κάλεσαν τους πολίτες να συνδράμουν στην εξασφάλιση μονάδων αίματος για τις ανάγκες που είναι υπαρκτές ειδικά την περίοδο.
«Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι διότι συγκεντρώσαμε 18 φιάλες αίμα. Αυτός ήταν και ο στόχος μας. Οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν θα ενισχύσουν το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Δράμας, προκειμένου να βοηθηθούν συνδήμοτες μας αλλά και όπου κριθεί ότι υπάρχουν ανάγκες. Οι ανάγκες αυτή την περίοδο είναι μεγαλύτερες ίσως, αλλά υπάρχουν και οι πάγιες ανάγκες όπως αυτές των ασθενών τεχνητού νεφρού, τα τακτικά και χειρουργεία κλπ. Όλες αυτές οι περιπτώσεις χρειάζονται φιάλες αίμα που πρέπει να αναπληρώνονται» σημείωσε η κυρία Παπαδοπούλου.
Βέβαια, αυτή δεν ήταν η μοναδική δράση αλληλεγγύης του Ερυθρού Σταυρού Δράμας μέσα στην πανδημία καθώς τα μέλη του μοίρασαν τρόφιμα όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν ανάγκες και βοήθησαν τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, στο κομμάτι της μέριμνας των ασθενών με covid.
«Ωστόσο οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού δεν σταματούν, εξηγεί η κ. Παπαδοπούλου και προσθέτει ότι ο λόγος ύπαρξής του είναι να βοηθά συνεχώς τον συνάνθρωπο και να καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν και εμπόδια που δημιούργησε η περίοδος της πανδημίας. Όπως είναι γνωστό ο Ερυθρός Σταυρός κάνει μαθήματα πρώτων βοηθειών σε ειδική αίθουσα στο κτήριο της έδρας του. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά τα μαθήματα στους πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν πρώτες βοήθειες καθώς τα μαθήματα σταμάτησαν, ενώ δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε και καινούργιες σειρές εθελοντών, λόγω της πανδημίας και της ισχύος των υγειονομικών μέτρων, παρότι από εκεί προέρχονται και τα έσοδα για τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού»
Από το 1877 που ιδρύθηκε έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει αδιάκοπα να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο φροντίζοντας τις πιο αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας. Σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι στο πλευρό κάθε ανθρώπου, οικογένειας ή ομάδας που αντιμετωπίζει δυσκολίες χωρίς να θέτει φυλετικά, εθνικά ή οικονομικής κατάστασης όρια στη δράση του. Παράλληλα, όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη στο εξωτερικό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενεργοποιείται σε συνεργασία με τους Εθνικούς Συλλόγους άλλων χωρών για την αποστολή διεθνούς βοηθείας.
Με βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και με αίσθημα ευθύνης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν και είναι παρών στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας αλλά και διεθνώς, και συνεχίζει να επιτελεί το σύνθετο ανθρωπιστικό έργο πάντα με στόχο τον άνθρωπο και πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ